Павлов перед смертю позичив гроші в криміналітету

16:31, 17.08.2021
Павлов перед смертю позичив гроші в криміналітету

Чим далі - тим більше несподіванок з'являється у справі Павлова.

Костянтина Павлова, якого 15 серпня знайшли застреленим, могли вбити через борги.

 

Як інформує УМ, про це 17 серпня повідомило джерело у МВС.

 

Мер Кривого Рогу нібито позичив гроші у криміналітету, але не зміг їх повернути.

 

Саме це, попередньо, і стало причиною вбивства. На думку криміналіста Сергія Пархоменка, смерть Павлова може бути зведенням рахунків.

 

Як стверджують джерела в поліції Дніпропетровської області, у МВС знають причину вбивства мера Кривого Рогу, але поки не оприлюднюють інформацію. Ба більше, відомству відомо, з ким листувався Павлов перед трагедією, але це також є таємницею слідства.

 

Нагадаємо, що Павлов брав участь в місцевих виборах 2020 року. Попередньо, на фінансування своєї виборчої кампанії він залучав кошти, зокрема й кримінальних структур, які не зміг повернути. Слідство припускає, що саме це стало причиною трагедії. А Пархоменко зазначив, що вбивство може бути помстою.

 

Річ у тім, що 10 серпня, СБУ затримала в Кривому Розі злочинне угрупування «банда Хіпака». Вона мала чітку ієрархію, сувору дисципліну і відрізнялася особливою жорстокістю.

 

Очолював угруповання 63-річний кримінальний авторитет Олександр Овчаренко. Він вже понад 10 років відомий у кримінальних колах і вважався "смотрящим" за містом.

 

«Мер, ймовірно, співпрацював зі слідством, надавав інформацію, можливо, щось знав. Завдяки його підтримці, його даним були проведені затримання. Тому вбивство може бути зведенням рахунків»,– сказав Пархоменко.

 

Поліція та МВС відпрацьовує 3 версії загибелі Костянтина Павлова: вбивство, самогубство, необережне поводження зі зброєю.

 

Нагадаємо, що Костянтина Павлова знайшли мертвим 15 серпня в його домі, що у в селі Вільному на Дніпропетровщині. Біля загиблого лежала рушниця.

У будинку мера були камери спостереження. Згодом відео з них злили в мережу, проте невідомо, хто це зробив.

 

У свою чергу, Володимир Зеленський заявив, що триматиме справу Костянтина Павлова на особистому контролі.