Чаус «знайшовся» у спідньому в селі під Могилів-Подільським

17:33, 30.07.2021
Чаус «знайшовся» у спідньому в селі під Могилів-Подільським

Брудний і голодний Микола Чаус в селі Мазурівка Могилів-Подільського району Вінниччини. (Фото з відкритих джерел)

Колишній суддя Микола Чаус, якого в квітні 2021 роки викрали невідомі у Молдові, «знайшовся» у селі Мазурівка Могилів-Подільського району на Вінниччині в п’ятницю.

 

Влада села одразу повідомила правоохоронців.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє низка ЗМІ з посиланням на неофіційні джерела у правоохоронних органах.

 

Зокрема, голова Мазурівської сільської ради Валерій Груньківський повідомив журналістам «Слідство.Інфо»:

 

"Він прийшов в шортах, весь брудний був, і з голим торсом. Він голодний був, ми йому їсти дали".

 

За словами Груньківського, Чаус сам прийшов до будівлі сільради і розповів, що його викрали. Якийсь час суддя перебував у сільраді, де його нагодували. Після цього, за словами сільського голови, приїхали співробітники СБУ і забрали Чауса із собою.

 

Тоді як видання Цензор.НЕТ  оприлюднило фото Чауса в одній білизні, вказавши, що знімок зробили у сільраді.

 

Адвокат Чауса Олександр Вишневий підтвердив, що на фото саме суддя Чаус.

 

Водночас Вишневий не зміг повідомити, де наразі перебуває його клієнт. Адвокат планує зв'язатися з дружиною Чауса, яка зараз перебуває у Молдові. За його словами, якщо інформація підтвердиться, доведеться відправлятися на Вінниччину.

 

У поліції Вінницької області не володіють жодною інформацією про виявлення Чауса, бо «поліція цю справу не розслідує».

 

Водночас, у Національному бюро розслідувань закликали передати детективам підозрюваного екссуддю Миколу Чауса, якого виявили у селі на Вінниччині.

 

«Правоохоронці, які, за нашою інформацією, затримали підозрюваного екссуддю Дніпровського районного суду міста Києва, на зв'язок із детективами НАБУ не виходили. Закликаємо правоохоронців дотримуватися закону і передати підозрюваного, якого розшукують детективи, уповноваженим представникам Національного бюро», - наголосили у НАБУ, яке розслідує справу Чауса.

 

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса викрили на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 150 тисяч доларів. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя закопував у дворі власного дому.

 

Після цього він втік до Молдови, де йому відмовили у політичному притулку.

 

3 квітня 2021 року Миколу Чауса викрали у Кишиневі. МВС Молдови встановило частину організаторів викрадення Чауса і затримало одного підозрюваного. За даними ЗМІ, до викрадення Чауса могли бути причетні українські розвідники

 

Як повідомляла «УМ», за неофіційними даними, згідно із завданням керівництва держави, Чауса мали би «знайти» на кордоні у проміжку мiж 19 та 25 липня.

 

Ці плани на минулому тижні перекреслила заява генпрокурора Молдови Олександра Стоянголо, який 22 липня чітко заявив: до викрадення судді-втікача причетні українські держслужбовці та спецслужби.

 

Відтак, Чаус «знайшовся» на кордоні лише 30 липня.