Україна першою отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО

15:33, 29.05.2021
Україна першою отримає оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО

Україна є та залишається найбільш важливим партнером НАТО.

Оновлений пакет Цілей партнерства з НАТО, який містить завдання і заходи на період до 2025 року, першою серед країн-партнерів Альянсу отримає саме Україна.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Міноборони в суботу.

 

Зазначається, що напередодні відбулося засідання Комітету з партнерства та колективної безпеки НАТО в форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною.

 

Так, помічник генерального секретаря НАТО з операцій Джон Манза відзначив під час засідання прогрес України у реформуванні сектору безпеки та оборони і виконанні Цілей партнерства попереднього періоду.

 

«Україна є та залишається найбільш важливим партнером Альянсу. НАТО підтримує незалежність та територіальну цілісність України. Ми продовжимо надавати допомогу Україні у здійсненні необхідних реформ і розвитку можливостей сил безпеки і оборони», - сказав пан Манза.

 

Делегацію України очолював заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

 

За його словами, участь України в Процесі планування та оцінки сил разом із статусом Партнера з розширеними можливостями, збільшують нашу здатність продовжувати вкрай необхідні перетворення, що дозволяє краще захищати суверенітет та відновити територіальну цілісність країни.

 

«Процес планування та оцінки сил є одним із найбільш дієвих інструментів наближення України до стандартів НАТО, посилення інституційних спроможностей оборонного відомства, розвитку спроможностей Збройних Сил України та набуття взаємосумісності», - наголосивАнатолійПетренко.

 

Оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року. У ньому також наведено сили і засоби, які Україна готує для участі в програмі Партнерство заради миру, операціях і місіях Альянсу.

 

Цілі партнерства підтримують інші завдання з реформування сектора оборони і безпеки, перш за все - проекти і заходи оборонної реформи.

 

«Делегації України та Альянсу підтримали запропонований документ і домовилися перейти до наступного етапу його узгодження і направлення на розгляд Північноатлантичної ради», - повідомили в Міноборони.

Нагадаємо, проведення чергового саміту НАТО заплановано на 14 червня в Брюсселі. У ньому візьмуть участь тільки країни-члени, без залучення країн-партнерів, серед яких і Україна.