У Широкиному віцеспікери парламентів України, Литви та Польщі засудили агресію Росії

10:06, 22.04.2021
У Широкиному віцеспікери парламентів України, Литви та Польщі засудили агресію Росії

Віцеспікери парламентів України, Литви та Польщі підписали спільну заяву про засудження агресивних дій Росії під час перебування у селищі Широкине на Донеччині.

 

Спільну заяву підписали представники країн Люблінського трикутника - перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Марія Гошевська та віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударґас.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Донецька ОДА.

 

Перед тим віцеспікери трьох парламентів відвідали Маріупольський порт, КПВВ «Гнутове» та селище Широкине, де й підписали спільну заяву.

 

 

«Браття, ви не самі. Ми на власні очі сьогодні побачили проблему, яка є не лише вашою проблемою, але й проблемою всієї Європи і всього світу. Це не двосторонній конфлікт, це агресія однієї сторони, і ця сторона — Росія. Ми хочемо обʼєднатиусінашізусилля, щобцейконфліктбувпогашенийіщобУкраїнавідновилацілісністьсвоїхкордонів. Мипобачили сьогодні страшну картину, і разом маємо це зупинити», — заявив віцеспікер литовського Сейму.

 

 

Тоді як пані Гошевська вважає, що війна на Донбасі дечим схожа на війну у Грузії.

 

«На жаль, я бачила вже не одну війну. Я спостерігала війну не лише тут, в Україні, а й у Грузії. На мою думку, їх об'єднує дві речі: страшна гнітюча тиша, яка панує зараз там, де колись вирувало життя; і винуватець цього - Російська Федерація, саме вона принесла біль, руйнування і спустошення на ці землі», - каже віцемаршалок Сейму Республіки Польща.

 

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук подякував усім військовим - від рядових до генералів, які надійно обороняють Україну від агресора.

 

 

Як повідомляла «УМ», парламентарі країн Люблінського трикутника здійснили робочу поїздку на Донеччину, щоб на власні очі побачити та дати оцінку ситуації на сході України, обговорити питання міжпарламентського безпекового співробітництва і протидії російській агресії.