Україні слід негайно посилити свою обороноздатність – Порошенко

17:01, 21.04.2021
Україні слід негайно посилити свою обороноздатність – Порошенко

Петро Порошенко закликав не вірити заспокійливій риториці Кремля.

Загроза військового наступу  Росії на Україну є серйозною.

 

Про це, як інформує УМ, п’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко  заявив  у ефірі “Прямого”.

 

Він закликав не вірити заспокійливій риториці Кремля про відсутність загрози від стягування військ РФ під кордони України, бо такі ж заяви Росія робила в 2014-му році, коли окупувала український Донбас.

 

«Небезпека є дуже велика. Не вірте, якщо хтось вас буде заспокоювати, заколисувати, що це Путін просто хоче нас налякати. Те саме він робив на Донбасі, те саме він тоді стверджував «Іх там нєт»і захопив весь Донбас», – застеріг Порошенко.

 

П'ятий президент України наголосив, що Україні слід щоденно і методично працювати над посиленням контактів із союзниками, а також терміново посилити обороноздатність країни.

 

Для цього, зазначив Порошенко, Збройні сили України на Донбасі мають отримати «Джавеліни»та інше озброєння.

 

Українським військовим на передову, за словами Порошенка, мають бути повернуті засоби розвідки, контрснайперські групи, засоби РЕБ.

 

«Ми хочемо чітко наголосити: «Джавеліни», які ми закупили, мають бути на фронті.  

«Стугни», які ви припинили виробляти і фінансувати, мають бути на фронті.  

«Байрактари», ударні безпілотні апарати, які ми закупили, мають бути на фронті.  

Засоби радіоелектронної боротьби мають бути на фронті.  

А ви вдень і вночі маєте працювати над тим, щоб завести і ударні вертольоти «Апач», і системи протиповітряної оборони «Петріот», і позиції щодо закритого неба у випадку відкритого нападу Путіна.

І скоординувати ефективний санкційний механізм.

На сьогоднішній день ми твердо переконані, що альтернативи цьому не існує», – закликав  до відповідальності команду президента Зеленського народний депутат Петро Порошенко.

 

Лідер «ЄС»  наголосив, що Путін розуміє тільки силу. Тому Україні перед загрозою нової агресії Росії треба продемонструвати свою силу Путіну.

 

«Я твердо вірю в нашу перемогу. І я твердо вірю, що Путін нестиме відповідальність за агресію проти нашої держави"», - підкреслив п'ятий президент України.

 

Порошенко запропонував три кроки для виходу із ескалації ситуації на Донбасі, яка відбувається на тлі нарощування російської армії уздовж українських кордонів.
 
Росія неабияк збільшила кількість військ на кордонах з Україною. На пропозицію Зеленського зустрітися з Путіним на Донбасі, у Москві відповіли відмовою.