«Діти дограються»: Кремль обіцяє «кінець України» у разі наступу ЗСУ на Донбасі

16:16, 08.04.2021
«Діти дограються»: Кремль обіцяє «кінець України» у разі наступу ЗСУ на Донбасі

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак у Кремлі.

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявляє, що «початок бойових дій на Донбасі буде початком кінця України».

 

Таку гонорову заяву він зробив коментуючи візит президента України Володимира Зеленського на Донбас у четвер.

 

Як повідомляє Україна молода, свої погрози на адресу Києва Дмитро Козак озвучив під час пресконференції в Москві у четвер.

 

На думку посадовця Кремля, поїздка Зеленського на передову навряд чи призведе до ескалації, але Київ «грає із сірниками».

 

«Я не думаю, що його (Зеленського) поїздка на Донбас буде пов’язана із загостренням. У відповіді на перше питання я зазначив, що сьогодні важко передбачити, до чого ці діти дограються із сірниками. Ось важко просто передбачити, до чого вони дограються. Ось те, що він поїхав, — це елемент тієї ж гри», — сказав Дмитро Козак.

 

За його словами, в залежності від масштабів конфлікту Росія може «стати на захист своїх громадян» на Донбасі. При цьому, він нагадав слова президента РФ Путіна про те, що трагедія в Сребрениці, де боснійські серби розстріляли понад 8 тисяч мусульман, може повторитися на Донбасі.

 

«Все залежить від того, який масштаб буде пожежі. Якщо там буде, як каже наш президент, влаштована Сребрениця, мабуть, змушені будемо встати на захист», — каже Козак.

 

За словами російського чиновника, збройні формування на окупованому Донбасі "вже досить загартовані в боях за сім років збройні формування" і "в змозі утримувати оборону".

 

«Сподіваюся, такої необхідності не виникне», - констатував кремлівський чиновник.

 

Нагадаємо, 8 квітня президент Володимир Зеленський відбув на Донбас, аби відвідати передові позиції та підняти бойовий дух на тлі постійних обстрілів з боку російських гібридних військ.

 

Зауважимо, що останні два тижні попри перемир'я російські окупанти продовжують віроломно вбивати захисників України, а сепаратисти Донецька навіть погрожують наступом. 

 

Як повідомляла «УМ», навідник 72-ї бригади імені Чорних запорожців Владислав Мороз загинув від кулі ворожого снайпера під час обстрілу позицій ООС поблизу селища Спартак 5 квітня.

 

Того ж дня молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант загинув внаслідок ворожого обстрілу біля селища Золоте-4 на Луганщині.

 

Комвзводу Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донеччині у вівторок, 6 квітня. 

 

8 квітня від кулі російського снайпера під Водяним загинув морпіх Денис Юшко.