Андрій Білецький закликає якнайшвидше ухвалити закон про колабораціонізм

12:59, 21.03.2021
Андрій Білецький закликає якнайшвидше ухвалити закон про колабораціонізм

Лідер Нацкорпусу за найшвидше прийняття ВРУ закону про колабораціонізм.

Законопроєкти про колабораціонізм і протидію пропаганді нададуть можливість заборонити ОПЗЖ та інші проросійські партії.

 

Зокрема, лідер Національного Корпусу Андрій Білецький наголошує, що представники п’ятої колони відіграють значну роль у політичній сфері. Адже поки вся країна переповнена прямими агентами Кремля, боротьба з російською агресією на фронті не матиме успіху.

 

Як повідомляє УМ, про це політик заявив в ефірі програми "DROZDOV"

 

На його думку,  законопроект про колаборантів, що був ініційований Нацкорпусом, і вже зареєстрований у Верховній Раді, вводить статтю про колабораціонізм в Кримінальний кодекс України.

 

"Закон дає можливість боротись не тільки з персоналіями, але й їхніми структурами, що виконують роль інструментів гібридної війни проти України. Я запевняю, що те, що робилося на ZIK, 112, NewsOne, Страна.юа, – гарантовано підпадає під статтю про колабораціонізм", – наголосив засновник та перший командир полку НГУ "Азов". 

 

Лідер Нацкорпусу також додав, що за економічними статтями законопроекту, зокрема, Тарас Козак, щодо якого застосували санкції через поставки вугілля з ОРДЛО, автоматично потрапив би під статтю про колабораціонізм.

 

Разом з тим, зазначив Білецький, під дію закону не потрапить пожежник чи медсестра, які залишились на окупованих територіях.

 

Він переконаний у тому, що в разі ухвалення закон буде важливим інструментом у боротьбі з п’ятою колоною всередині країни.

 

"Одна справа – безкарно брати в росіян гроші якісь Стране.юа, для того щоб лити лайно. З іншого боку – знати, що є всі шанси, що безкарно це робити не вийде, і що це закінчиться тюрмою. Охочих буде набагато менше, ніж зараз", – сказав він.

 

На думку Білецького, у парламенті є голоси для ухвалення законопроекту про колабораціонізм, головне, "щоб він зараз не лежав у комітеті півроку, а максимально швидко пройшов всі узгодження".

 

"Вулиця проконтролює і буде активно натякати владі і всім патріотичним партіям, які зараз рвуться в бій з п’ятою колоною, що це необхідно зробити", – підсумував політик.

 

Як повідомляла "УМ", раніше Білецький закидав владі приховування кількості загиблих від ворожих обстрілів.