Ексміністр-втікач Віталій Захарченко готовий очолити ОРДЛО

16:38, 23.02.2021
Ексміністр-втікач Віталій Захарченко готовий очолити ОРДЛО

Віталій Захарченко активізував спілкування з російськими ЗМІ з нагоди чергової річниці Євромайдану, який він вважає злочинним.

Колишній міністр МВС Віталій Захарченко (2011-2014), який втік з України до Росії після повалення режиму Януковича під час Революції Гідності, заявляє, що готовий очолити «об’єднаний Донбас».

 

За його словами, під таким об’єданням він розуміє ймовірне злиття двох терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР».

 

Як інформує Україна молода, про це втікач заявив в інтерв’ю програми «Антоніми» на забороненому в Україні телеканалі Russia Today.

 

«Якщо так питання буде стояти і народ захоче мене там бачити в якості президента. У мене достатньо сил і досвіду. Так, я готовий», – сказав Захарченко, який намагався не бути публічним у Росії в останні роки.

 

На питання, чи готовий Віталій Захарченко до відкритих виборів, він відповів позитивно.

 

 

Раніше “Східна правозахисна група” повідомляла про підготовку об’єднання «ЛДНР» в одне формування. Як стверджується, питання про об’єднання Кремль хоче винести на так званий «референдум Донбасу», проте в якій саме формі буде об’єднання, ще не вирішено.

 

Як повідомляла "УМ", в Україні Віталія Захарченка підозрюють у вчиненні та організації вчинення у складі організованого злочинного угрупування особливо тяжких злочинів, скоєних у період з 18 до 20 лютого 2014 року у центральній частині Києва відносно мітингувальників та терористичного акту 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.