Генпрокурорка Венедіктова скасувала допит директора НАБУ Ситника у справі Татарова

14:51, 13.02.2021
Генпрокурорка Венедіктова скасувала допит директора НАБУ Ситника у справі Татарова

Ірина Венедіктова повернулася з Брюсселю і скасувала допит, який планував її скандальний заступник Олексій Симоненко.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова скасувала допит директора НАБУ Артема Ситника та начальника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського, на який їх викликав заступник генпрокурора Олексій Симоненко.

 

Допит керівників НАБУ планувався в рамках скандальної справи одіозного заступника глави Офісу президента Олега Татарова. При цьому, пан Симоненко, який викликав їх на допит, є зацікавленою особою, оскільки має тісні зв’язки, як з фігурантом справи Татаровим, так і з одіозним посадовцем часів Януковича Анрієм Портновим.

 

Як повідомляє Україна молода, про скасування допиту поінформувала сама Ірина Венедіктова у своєму Facebook  в суботу.

 

"Допит Ситника та Калужинського відміняється", - лаконічно написала очільниця Різницької.

 

Напередодні ввечері журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Офіс генпрокурора викликає директора НАБУ Ситниката кількох його підлеглих у справі Татарова на понеділок, 15 лютого.

 

На його думку, заступник генпрокурора Олексій Симоненко, а також прокурор Юрій Розанов таким чином хотіли зобразити конфлікт інтересів НАБУ в розслідуванні справи Татарова.

 

"Викликаючи в якості свідків керівників, які ведуть розслідування і керують НАБУ, Татаров вирішив руками своїх підручних зобразити... конфлікт інтересів у справі, і забрати під цим приводом справу Татарова у НАБУ! За законом не може бути хтось одночасно і процесуальною стороною у справі, і свідком у справі. Тобто викликаючи в якості свідків відповідальних за розслідування, вони одразу приймуть рішення забрати справу Татарова на законних підставах з НАБУ", - написав Бутусов.

 

Згодом, реагуючи на скасування допиту генпрокуроркою, журналіст зазначив, що це  «є дуже швидким і важливим рішенням, яке зірвало спробу заступника генпрокурора Олексія Симоненка створити конфлікт інтересів у розслідуванні і забрати справу Татарова з НАБУ».

 

Тоді як колишній нардеп і журналіст, а нині член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко звертає увагу на те, що Венедіктова заявила про скасування допиту двох керівників НАБУ, але не старшого детектива НАБУ Руслана Габріеляна, який розслідує справу Татарова.

 

Нагадаємо, НАБУ розслідує справу стосовно можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

 

На Банковій не бачать проблеми в тому, що Татаров може бути причетним до корупції. Мовляв, інцидент стосується періоду коли Татаров не працював в Офісі президента.