Зеленського критикують за відсутність реакції на бойові втрати на Донбасі

16:24, 07.02.2021
Зеленського критикують за відсутність реакції на бойові втрати на Донбасі

Зеленський вперше в історії спілкується з українськими полярниками в режимі реального часу, 6 лютого. На той час вже було відомо про втрати ЗСУ. (Фото Офісу президента)

Українські користувачі соцмереж, серед яких є політичні експерти, колишні урядовці та ветерани АТО обурені відсутністю реакції президента Володимира Зеленського на бойові втрати в районі проведення ООС на Донбасі, яких ЗСУ зазнали напередодні, у суботу.

 

Нагадаємо, протягом 6 лютого російські окупанти 13 разів обстріляли позиції ООС, двоє захисників України загинули, ще четверо були поранені.

 

Як повідомляє Україна молода, користувачі соцмереж пишуть як окремі пости з цього приводу, так і гнівні коментарі, які лишають на сторінках Зеленського і Офісу президента.

 

Користувачі звернули увагу, що головною темою новин від Офісу Президента цього дня стала 25-та річниця антарктичної станції імені Вернадського.

 

Звісно, подія, яка заслуговує на увагу. Втім, відсутність жодної реакції на трагічні новини з фронту відверто дивувала. Особливо враховуючи радісне обличчя Верховного головнокомандувача на світлинах з Банкової, оприлюднених у суботу ввечері, коли про бойові втрати вже було відомо.

 

«Думає по пінгвінів та Антарктиду, а не про війну та ситуацію на фронті», - одразу відреагували на адресу Зеленського користувачі Facebook.

 

«Сумні новини з Донбасу. Двоє Героїв загинуло. Двоє поранено, за одного з них борються медики. У суботу в районі населеного пункту Мар’їнка троє українських військових підірвалися на вибуховому пристрої, двоє з них загинули і один постраждав. Крім того, внаслідок обстрілу поранено ще одного воїна. Війна не завершилась. “Мир” не настав. Росія не йде за Донбасу. Війна поруч. І це треба усвідомити всій країні, а головне – керівництву держави, яке півтора року намагається «домовитись». Не вийде. З окупантами та терористами не домовляються. Вічна слава нашим Героям!», – написав на адресу керівництва держави політичний експерт Андрій Смолій.

 

Тоді як Лена Ровенська лишила такий коментар на сторінці президента у Facebook, який саме у суботу оприлюднив відеозвернення російською мовою:

 

«Вова, може вже згадаєш, що ти верховний головнокомандувач, чи де? В нас двоє загиблих на передовій і поранені, поки ти тут масло рекламуєш і порушуєш законодавство, записуючі відосикі недержавною мовою».

 

Натомість ветеран АТО, екскандидат у мери Запоріжжя Валерій Прозапас написав:

 

«Шестеро загиблих з початку року під час “повного всеосяжного перемир’я” – недостатня причина зібрати Радбез ООН, як це постійно робив Порошенко? Цей ігнор вже смердить не просто зневагою, а бажанням приховати свої провали та злочинні дії по відношенню до ЗСУ».

 

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян так відреагував на мовчанку Банкової щодо бойових втрат української армії:

 

«Я з величезною повагою ставлюся до наших полярників, приєднуюся до привітань з нагоди 25-річчя української антарктичної станції “Академік Вернадський”. Мене теж охоплюють зворушливі почуття, коли я спостерігаю за пінгвінами. Але росіяни на фронті вбили двох наших військових і двох важко поранили. Реакція буде?».

 

«За кожного вбитого нашого військового відкривайте вогонь артилерії по тому квадрату, з якого стріляли!» – у свою чергу радить у Фейсбуці Олександр Твердохліб.

 

Нагадаємо, пошуковик Google створив яскравий анімований дудл з нагоди 25-річчя Української антарктичної станції «Академік Вернадський», яке полярники святкували у суботу, 6 лютого.