Стефанчук підрахував вартість проведення референдуму: близько 2 млрд грн

11:54, 30.01.2021
Стефанчук підрахував вартість проведення референдуму: близько 2 млрд грн

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Проведення всеукраїнського референдуму обійдеться бюджету приблизно у таку ж саму суму, як і проведення будь-якої передвиборчої кампанії в Україні. Йдеться про суму в розмірі близько 2 мільярдів гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі "Свободи слова із Савіком Шустером".

 

На його думку, важливо, щоб у питанні проведення референдуму не було зловживань.

 

«Тільки найважливіші питання, які становлять інтерес нашої нації, які становлять інтерес держави, мають виноситися на всеукраїнський референдум. Крім цього, я хочу нагадати, що це не безкоштовна гра. Вартість проведення референдуму, за різними підрахунками, це як вартість передвиборчої кампанії, яка відбувається в Україні. Це 2 млрд гривень. Нам треба думати, чи варто витрачати їх на хайпові питання або ж треба ставити питання, які вирішують майбутнє країни», - сказав пан Стефанчук.

 

Раніше повідомлялося, що перший референдум може відбутися вже у 2021 році.

 

Як повідомляла «УМ», 26 січня, парламент остаточно схвалив законопроєкт про всеукраїнський референдум, який критикує опозиція.

 

Згодом президент Зеленський жорстко розкритикував ініціативу лідерки партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко провести референдуми з п’яти питань.