Зеленський не виконав свої головні передвиборчі обіцянки – Павло Розенко

18:05, 29.12.2020
Зеленський не виконав свої головні передвиборчі обіцянки – Павло Розенко

Ставши президентом Зеленський продовжував обіцяти збільшення пільг щодо оплати комунальних послуг. (Фото Офісу президента)

Володимир Зеленський став президентом України на гаслах відвертої брехні, неправди і маніпуляцій. Адже під час своєї передвиборчої компанії він обіцяв зниження всіх тарифів за житлово-комунальні послуги, натомість зараз всі цінники зростають.

 

Як передає Україна молода, такий висновок зробив колишній віцепрем’єр-міністр  (2016-2019) Павло Розенко в ефірі телеканалу «Прямий» у вівторок.

 

“Давайте говорити так, що саме на цих гаслах – зменшення тарифів, покращення життя всіх українців та кінець епохи бідності Володимир Зеленський прийшов на посаду президента України. Це були його базові гасла, які він висував всім нам, громадянам України”, – заявив Розенко.

 

Колишній урядовець додав, що навіть ставши президентом Зеленський продовжував обіцяти збільшення пільг щодо оплати комунальних послуг.

 

«Але вже ставши президентом, він рік тому обіцяв, що в цьому опалювальному сезоні ціни будуть зменшені вдвічі, більше того він обіцяв, що люди, які старше 70-ти років, тобто пенсіонери – взагалі не платитимуть за житлово-комунальні послуги. І тому можна вже зробити висновок, що Володимир Зеленський став президентом України на гаслах відвертої брехні, неправди і маніпуляцій. І це не перший такий висновок. Можна сказати, що він говорив по Криму, по війні на Донбасі і так далі і тому подібне», - нагадує пан Розенко.

 

Він також нагадав, що півтора року тому ціна на газ була вдвічі менша, натомість сьогодні подекуди вона сягає 11 гривень.

 

“І якщо ви згадаєте. що коли попередня влада, коли ми йшли з уряду – ми лишили ціну на газ на рівні п’яти з половиною – шести гривень за кубометр. А сьогодні в деяких областях разом з доставкою  це вже справді 9-10 чи навіть 11 гривень. От вам реальний результат діяльності Зеленського та його уряду за півтора року”, – заявив Павло Розенко.

 

Натомість політичний експерт, кандидат юридичних наук Андрій Смолій стверджує, що нова тарифна політика президента Зеленського стає “зашморгом” на шиї звичайних людей, які зараз знаходяться на межі виживання.

 

“Дуже шкода, що нова політика Зеленського по суті стає “зашморгом” на шиї звичайних людей, які зараз і так знаходяться на межі виживання. І не відомо, яким взагалі буде 2021 рік, яким взагалі буде добробут людей, зважаючи на те, що пандемія, в тому числі й в Україні, не зникає. І ситуація може бути набагато гіршою. Ще більше, зважаючи на те, що у нас з 8 січня передбачено локдаун – це означає, що людей можуть банально залишити без коштів, якими б вони могли оплатити ці нові тарифи на газ, електрику і тому подібне. Що буде з нашими підприємцями? Що буде з нашим малим та середнім бізнесом після цього – я просто мовчу. Це насправді страшно, і це є катастрофа, про яку треба говорити», – сказав пан Смолій.

 

Як повідомляла «УМ», з 1 січня 2021 року тариф на електроенергію для населення складатиме 1 грн 68 коп за кВт, уряд встановив єдину фіксовану ціну на електроенергію для побутових споживачів.

 

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах електроенергетики і компослуг (НКРЕКУ), на засіданні в четвер збільшила тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік.