Звинувачення Росії проти Марківа нагадують переслідування - МВС

16:19, 23.12.2020
Звинувачення Росії проти Марківа нагадують переслідування - МВС

Слідчий комітет РФ звинуватив Марківа у вбивстві та оголосив у міжнародний розшук.

Недолугою є заява Росії про те, що Марків нібито обстрілював людей, щоб до "початку артилерійського обстрілу вони не могли залишити територію в спробах сховатися".

 

Як інформує УМ, про це на своїй сторінці у фейсбуці написав директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

 

За його словами, у звинуваченнях Росії проти нацгвардійця Віталія Марківа немає логічного зв'язку. Вони нагадують переслідування

 

"Логічного зв'язку геть немає, адже саме після пострілів бойовиків у свій бік журналісти і почали бігти і ховатися, що є природною реакцію людини", - наголосив Шевченко.

 

Шевченко сказав, що Нацполіція вже встановила, що обстріли здійснювалися з відстані 100 – 200 метрів. Саме на такій відстані біля залізничного переїзду розташовувалися російську бойовики. Локацією українських воїнів була гора Карачун, розташована за понад 1700 метрів.

 

МВС України не дозволить використовувати для переслідування Марківа INTERPOL HQ. Однак нацгвардійцеві доведеться деякий час не виїжджати за кордон.

 

Як повідомляла УМ, слідчий комітет Російської Федерації 23 грудня звинуватив Марківа у вбивстві та оголосив у міжнародний розшук.