Зеленський звітує про завершення реформи Генпрокуратури

09:36, 20.12.2020
Зеленський звітує про завершення реформи Генпрокуратури

Володимир Зеленський підбиває підсумки 2020 року. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський переконаний, що за час його перебування на посаді було "запущено та фактично закінчено реформу Генеральної прокуратури".

 

Як передає Україна молода, про це Зеленський заявив у інтерв’ю для The New York Times.

 

"Ми запустили та фактично вже закінчили реформу Генеральної прокуратури. Там не лише закон – переформатували багато, прокурори пройшли конкурси", - сказав глава держави.

 

Також президент заявив, що влада "знайшла баланс серед правоохоронних органів", а невдовзі буде запущена реформа Служби безпеки України, яка досі опікується економічними злочинами.

 

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що дав генпрокурору Ірині Венедіктовій час до кінця 2020 року, щоб та показала результат – кроки у сторону "посадок" корупціонерів.

 

23 вересня 2019 року президент Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури", який дав старт реформі прокуратури.

 

Згідно з прийнятим законом, Генпрокуратуру перейменували в "Офіс генерального прокурора". Діяльність Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів мали призупинити до 1 січня 2021 року. А регіональні та місцеві прокуратури стануть обласними та окружними відповідно.

 

Як повідомляла УМ, генпрокурорка Ірина Венедіктова платить за оренду державної резиденції втричі дешевше і навіть не доплачує. 
 
 
За її словами, переїзд у президентську резиденцію в Пущі-Водиці - тимчасовий захід з міркувань безпеки.
 
 
 
У липні президент Володимир Зеленський з сім’єю почав проживати у державній резиденції Конча-Заспа, яку перед тим відремонтували за держкошт.
 
 
 
Перед переїздом президент продав будинок та земельну ділянку у селі Іванковичі в Київській області.