Резолюцію щодо Криму посилили двома новими пунктами - МЗС

10:10, 09.12.2020
Резолюцію щодо Криму посилили двома новими пунктами - МЗС

В документі вперше згадується Кримська платформа.

У резолюцію України щодо Криму, яку підтримали 63 країни-члена ООН, внесли два нові пункти.

 

Як інформує УМ, про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, за даними Крым.Реалии.

 

"У резолюції констатується, що окупація Криму - пряма загроза міжнародній безпеці. Вона завдає шкоди архітектурі безпеки і контролю над озброєннями, враховуючи, що до Криму завозиться військова техніка, здатна нести ядерні боєголовки", - зазначив політик.
 

 

Крім того, підкреслив він, в документі вперше згадується Кримська платформа.
 

 

"Дуже важливо, що в цій резолюції згадується Кримська платформа - нова українська ініціатива, яка покликана об'єднати всі міжнародні зусилля із просування деокупації півострова. Для нас цей момент був принциповим", - уточнив Ніколенко та додав, що в міністерстві задоволені результатами голосування.
 

 

Нагадаємо, 7 грудня на засіданні Генасамблеї ООН проект української резолюції щодо Криму підтримали 63 країни, проти виступили 17, ще 62 держави утрималися.
 

 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав документ новим елементом тиску на РФ, оскільки мілітаризація Криму, яка здійснюється Росією як державою-окупантом, залишається в центрі уваги міжнародної спільноти.
 

 

Як повідомляла УМ, у Росії відреагували на резолюцію ООН щодо анексованого Криму. У Москві вважають, що нібито це ніяк не вплине на життя кримчан. У Кремлі вважають документ "брехливим та абсурдним"..