Опитування Зеленського: у «Слузі народу» не хочуть озвучувати витрачену суму

17:07, 19.11.2020
Опитування Зеленського: у «Слузі народу» не хочуть озвучувати витрачену суму

У "Слузі народу" послалися на закон "Про доступ до публічної інформації".

У "Слузі народу" досі не назвали суму, яку витратили на проведення опитування "5 питань від президента".


У пропрезидентській політсилі підтвердили, що вони були замовником опитування "5 питань від президента" та оплачували послуги з його організації. Ці гроші "Слуга народу" взяла з внесків на підтримку партії, мовиться у відповіді на запит видання "Українська правда".

 

Щоправда, скільки коштувало проведення опитування Зеленського, у "Слузі народу" не сказали. Тут послалися на закон "Про доступ до публічної інформації".

 

Відповідно до нього, юрособи, що не є суб’єктами владних повноважень, зобов’язані надавати інформацію лише тоді, якщо це пов’язано з використанням бюджетних коштів.

 

"Опитування "5 питань від президента" було проведено коштом внесків на підтримку партії, відтак інформація щодо його фінансування не є публічною в контексті закону "Про доступ до публічної інформації", - наголосили представники "Слуги народу".

 

Водночас у політсилі запевнили, що витрати на опитування Зеленського вони відобразять у звіті за 4 квартал 2020 року. З ним можна буде ознайомитися на сайті НАЗК.

 

Слуга народу, запит журналістів, 5 питань від Зеленського, опитування Зеленського, гроші, вартість

Відповідь на запит щодо вартості опитування Зеленського / Фото "УП"

 

Як повідомляла УМ, проведення всенародного опитування у день місцевих виборів Зеленський анонсував за кілька тижнів до 25 жовтня. Його проводила соціологічна компанія "Зе Медіа".

 

Зауважимо, що люди скаржились на організацію опитування. Вони зазначали, що у волонтерів не було ані наметів, ані столиків, а лише коробки для заповнених анкет.

 

Спостерігачі і активісти фіксують в різних регіонах ганебне залучення до опитування Зеленського неповнолітніх дітей за 1 тисячу гривень.