Кравчук прогнозує блокування Росією роботи ТКГ через вибори в ОРДЛО

19:19, 20.09.2020
Кравчук прогнозує блокування Росією роботи ТКГ через вибори в ОРДЛО

Леонід Кравчук припускає, що Росія та представники формувань ОРДЛО будуть блокувати всю роботу ТКГ.

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кравчук припускає, що Росія та представники формувань ОРДЛО будуть блокувати всю роботу ТКГ, якщо Верховна Рада не змінить постанову про місцеві вибори і не дозволить їх проведення на окупованій території.

 

Як передає «Україна молода», про це Леонід Макарович сказав у коментарі Суспільному.

 

"Сьогодні вже очевидно на всіх зустрічах Тристоронньої контактної групи, всі питання, які обговорюються, впираються в одне: Росія і ОРДЛО заявляють офіційно, що поки не буде змінена постанова Верховної Ради, то всі питання будуть заблоковані", - стверджує перший президент України.

 

Пан Кравчук визнав, що не знає, чи підтримають нардепи зміни до постанови про місцеві вибори. І додав, що Україна має шукати відповіді на всі питання, навіть якщо бажання домовлятися є лише з боку офіційного Києва.

 

Нагадаємо, що діюча постанова про місцеві вибори в Україні, яку затвердила Рада, передбачає, що місцеві вибори на окупованих територіях можуть відбутися лише за умови деокупації, виведення усіх незаконних збройних формувань з території України та відновлення контролю над кордонами.

 

Тоді як представники Росії і в "мінських", і в "нормандських" переговорах домагаються від України проведення виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

 

Спікер Ради Дмитро Разумков також заявив, що в ОРДЛО наразі не можна проводити вибори.