Віктор Медведчук у Криму перебував під охороною поліції України

10:36, 10.09.2020
Віктор Медведчук у Криму перебував під охороною поліції України

кум Путіна Віктор Медведчук охороняється Нацполіцією.

Троє діючих співробітників Нацполіції України супроводжували і охороняли лідера ОПЗЖ, кума Путіна Віктора Медведчука і його дружину Оксану Марченко під час поїздки подружжя до анексованого Криму в серпні.

 

Як передає «Україна молода», про це інформує «Слідство. Інфо».

 

Видання посилається одразу на кілька джерел у Службі безпеки України та Держприкордонслужбі.

 

Журналісти зазначають, що керівники поліцейських-охоронців могли підробити їхні рапорти про відпустки.

 

За їхніми даними, Медведчука охороняють київські співробітники Управління поліції охорони з фізичної безпеки, а саме Сергій Засенко, Владислав Галішин та Григорій Чалий. Останні двоє є також помічниками народного депутата на громадських засадах. 
 
Відомо, що Медведчук в'їхав на півострів на автомобілі Mercedes-Benz Vito 2 серпня о 14:30 через пункт пропуску «Каланчак». Разом з ними в автомобілі перебували Владислав Галішин та Григорій Чалий. Інший поліцейський Сергій Засенко прибув до Криму трохи раніше. Офіційно вони нібито троє взяли на роботі відпустки.
 
Журналісти кажуть, що намагалися поговорити з охоронцями протягом серпня, але їхні телефони були поза зоною досяжності. Засенко відповів аж у вересні, коли сам Медведчук повернувся в Україну та прийшов на засідання Верховної Ради. Той на питання, чи їздив в анексований Крим, відмовився відповідати.
 

Нагадаємо, що у Медведчука є велика резиденція в Криму, поблизу Сімеїзу.

 

У 2012 році Путін приїжджав у гості до Медведчука, який є його кумом. Тоді було опубліковано спільні фото президента Росії з Медведчуком і його дружиною, Оксаною Марченко, на терасі цього маєтку.

 

 

Як повідомляла «УМ», 2 серпня Медведчук із дружиною приїхав до Криму на автівці. Подружжя проїхало адміністративну межу разом із водієм та двома охоронцями.

 

За словами прессекретаря Медведчука – політик "перебуває у відпустці як народний депутат і відпочиває з сім’єю в Криму".