Ексюрист Медведчука Максим Якубовський став заступником генпрокурора

12:49, 09.09.2020
Ексюрист Медведчука Максим Якубовський став заступником генпрокурора

Максим Якубовський працював у партії Віктора Медведчука “Український вибір”.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова призначила своїм заступником колишнього  заступника головного військового прокурора Максима Якубовського, який також працював юристом лідера ОПЗЖ і кума Путіна Віктора Медведчука.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це поінформував голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін у середу.

 

“А ми вітаємо Медведчука з призначенням його юриста заступником генпрокурорки Зеленського! Венедіктова призначила своїм замом Максима Якубовського”, - написав Віталій Шабунін у Facebook.

 

На сайті Офісу генпрокуратури немає інформації про призначення Якубовського, хоча пан Шабунін стверджує, що генпрокурорка Ірина Венедіктова вже призначила "юриста Медведчука" своїм заступником.

 

Наразі відомо, що Максим Якубовський подав декларації про доходи за 2019 рік, у якій місцем роботи або місцем майбутньої роботи вказано Офіс генерального прокурора, а посаду, яку він займає чи на яку претендує, – заступник генерального прокурора.

 

Зазначимо, що Якубовський з 1996 року працював в органах прокуратури, обіймав посаду помічника Одеського транспортного прокурора Південноукраїнської транспортної прокуратури. Після цього був старшим слідчим Одеської транспортної прокуратури.

 

З серпня 2014 року він був заступником головного військового прокурора - начальником управління процесуального керівництва. У березні 2015 року Якубовський очолив військову прокуратуру Південного регіону. Він також має звання генерал-майора юстиції, яке присвоїв експрезидент Петро Порошенко.

 

Окрім пан Якубовський працював у партії Віктора Медведчука “Український вибір”. За словами журналіста Дмитра Гнапа, станом на 2015 рік в офіційному профайлі юриста Якубовського на сайті Спілки адвокатів було вказано номер телефону, який збігався з центральним офісом “Українського вибору”.

 

За даними розслідування PROSUD, із прокуратурою пов’язане все професійне життя Максима Якубовського, крім двох років: з 2011 до 2013 рр він працював експертом Центру правових ініціатив "Правова держава", який пов’язаний із кумом Володимира Путіна – Віктором Медведчуком.

 

Саме дворічною роботою в центрі Медведчука прокурор Якубовський пояснював походження своїх статків.

 

"Слідство.Інфо" в березні 2016 року повідомляло про статки військового прокурора Південного регіону Максима Якубовського, походження яких важко пояснити, зокрема про його автомобілі.

 

Восени 2015 року Максим Якубовський був одним зі 128 претендентів на посаду керівника новоствореної Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, однак він не дійшов до фіналу конкурсу.