Керівник Луганщини Сергій Гайдай хоче скасувати економічну блокаду ОРДЛО

08:40, 07.09.2020
Керівник Луганщини Сергій Гайдай хоче скасувати економічну блокаду ОРДЛО

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай вважає розрив економічних зв'язків із ОРДЛО "політичними спекуляціями".

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай запропонував скасувати економічну блокаду непідконтрольних територій і відновити економічні відносини з так званими «ДНР» і «ЛНР».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Гайдай заявив у коментарі журналістам у Сєвєродонецьку в неділю.

 

«Я за те, щоб відновити економічні зв'язки. Ми від цього отримаємо суцільну вигоду. Ми щорічно втрачали близько двох мільярдів гривень. Скільки ми за ці роки втратили? Припустимо, 8 мільярдів гривень. Скільки б доріг ми могли зробити?... Наприклад, 5 мільярдів гривень коштує будівництво обласної лікарні», - цитує Гайдая видання «Новости Донбасса».

 

Очільник Луганської облдержадміністрації назвав розрив економічних зв'язків із непідконтрольними територіями "політичними спекуляціями". І зазначив, що економічна блокада спровокувала "вимивання" гривні з непідконтрольною території.

 

"Гривні більше немає в побуті там, залишилися долари і рублі. Гривня – це теж певна прив'язка до України", - каже пан Гайдай.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти двічі порушили перемир’я у неділю.

 

Зокрема, внаслідок обстрілу поблизу села Причепилівка Новоайдарськго району Луганщини загинув захисник України.

 

Крім того, у неділю загинули двоє військовослужбовців, які під час пожежі на Луганщині були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького та підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника.