Командувач ОС Володимир Кравченко обіцяє адекватну відповідь на обстріл Шумів

08:07, 06.09.2020
Командувач ОС Володимир Кравченко обіцяє адекватну відповідь на обстріл Шумів

ЗСУ дадуть адекватну відповідь "всіма наявними силами та засобами" на можливий обстріл українських позицій в селищі Шуми. (Фото 503-го Окремого батальйону морської піхоти)

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко попереджає, що Збройні сили України дадуть адекватну відповідь "всіма наявними силами та засобами" на можливий обстріл українських позицій в селищі Шуми поблизу окупованої Горлівки, який бойовики «ДНР» анонсували на понеділок о 8.00 ранку.

 

Як інформує «Україна молода», відповідну заяву Кравченка оприлюднив штаб ООС в ніч на неділю.

 

Зокрема, за словами генерал-лейтенанта Кравченка, він разом з керівником української сторони СЦКК здійснив перевірку фактів, викладених в заяві ватажка донецьких бойовиків Дениса Пушиліна щодо обладнання українською стороною інженерних споруджень в районі населеного пункту Шуми Донецької області з відповідними координатами (48°22′57′′N 37°56′55′′E).

 

«За результатами перевірки встановили, що це звинувачення не відповідає дійсності та є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою про додаткові заходи з дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню», - цитує пана Кравченка штаб ООС.  

 

Метою ж такої заяви сепаратиста Пушиліна командувач ОС назвав зрив домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою про додаткові заходи з дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

 

«В разі застосування вогневого впливу збройними формуваннями Російської Федерації по території України, Командування Об’єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами та засобами», - попередив ворога Володимир Кравченко.

 

Як повідомляла «УМ», морські піхотинці 503-го ОБМП, які утримують позиції поблизу окупованої Горлівки, відверто кепкують і насміхаються з погроз ватажка бойовиків терористичної «ДНР» Дениса Пушиліна у соцмережах і кажуть на його адресу: «Сєпаратюга, ми чекаємо».

 

Президент Зеленський занепокоєний заявою ватажка бойовиків ОРДО Дениса Пушиліна, тож України скликає позачергове засідання ТКГ в неділю.