У Зеленського відреагували на санкції Росії проти Вакарчука і Порошенка

18:46, 05.09.2020
У Зеленського відреагували на санкції Росії проти Вакарчука і Порошенка

Підлеглі Зеленського з Офісу президента відреагували на російські санкції. (Фото Офісу президента)

Офіс президента України відреагував на розширення урядом Росії списку українських політиків щодо яких вводять спеціальні економічні санкції, серед яких екснардеп Святослав Вакарчук і експрезидент Петро Порошенко.

 

Зокрема, на Банковій рекомендують Росії запроваджувати санкції відразу проти всіх українських парламентаріїв і навіть громадян.

 

Як повідомляє «УМ», про це йдеться у коментарі, оприлюдненому на сайті Офісу президента у суботу.

 

«Якщо сьогоднішнє запровадження обмежувальних санкцій стосується принципових позицій, позицій, які так чи інакше зачіпають наше ставлення до безумовності територіальної цілісності України, до високих стандартів демократії, свободи та прав людини, до непорушності постулату про країну-окупанта, яка анексувала частину наших територій, то по всіх цих позиціях ми абсолютно єдині. Незалежно від партійної приналежності та політичних розбіжностей», - наголошують в ОП.

 

І додають, що «в такому разі рекомендуємо запроваджувати санкції відразу проти всіх наших парламентаріїв і навіть проти всіх наших громадян». Принаймні, з метою економії часу, необхідного для складання індивідуальних санкційних списків.

 

"Якщо ж має місце чергова спроба погратися в різні маніпуляції напередодні чергових виборів у нас (що, природно, виключати не можна, враховуючи схильність РФ до глобальних медійно-пропагандистських провокацій) і підіграти певним політичним групам, то, на жаль для російської сторони, всі подібні маніпуляції ми прекрасно вміємо читати й вони абсолютно не впливають на наше внутрішнє політичне здоров'я", - зазначають на Банковій.

 

В Офісі президента також заявили, що "технологічний прийом" із запровадженням санкцій з боку РФ застосований на тлі низки скандальних подій – "насамперед безумовного отруєння опозиційного лідера Олексія Навального та тривалої політичної кризи в Білорусі, які різко погіршують ставлення світової спільноти до самої Російської Федерації та змушують світове співтовариство вкотре переглянути формати відносин з РФ у бік подальшої жорсткості й ізоляції".

 

"Цілком можливо, що таким нехитрим чином, санкційно атакуючи окремих наших громадян, РФ намагається захищати свої ситуативні інтереси та зменшувати інформаційний вплив численних негативних чинників на громадську думку всередині країни", - зауважують в оточенні Зеленського.

 

Як повідомляла «УМ», уряд Росії додав до списку українських політиків, щодо яких вводять спеціальні економічні санкції, 43 народного депутата Верховної Ради, серед яких Святослав Вакарчук і Петро Порошенко.