Григорій Галаган очолив Сили спеціальних операцій

22:29, 25.08.2020
Григорій Галаган очолив Сили спеціальних операцій

Сили спеціальних операцій мають нового командувача Григорія Галагана. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський звільнив Ігоря Луньова з посади командувача Сил спеціальних операцій і призначив на цю посаду генерал-майора Григорія Галагана.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться в указах президента № 357/2020 та № 358/2020, підписаних Зеленським у вівторок.

 

Причини таких кадрових змін на Банковій не повідомляють.

 

Глава держави вже провів зустріч з новим командувачем ССО Григорієм Галаганом. І звернув увагу генерал-майора на те, що в умовах дії перемир’я, яке нині триває, змінилися завдання Операції об’єднаних сил.

 

 

«Буде більше провокацій від проросійських бойовиків, тож і командування, і особовий склад ССО мають більше працювати над їхнім недопущенням і превентивними заходами», – наголосив Зеленський.

 

І додав: «Також необхідне впровадження більш агресивних заходів протидії викликам, які постають, – адекватно реагувати на провокаційні дії з боку противника».

 

Верховний Головнокомандувач назвав серед завдань нового командувача ССО  продовження розвитку всіх компонентів Сил спеціальних операцій.

 

У свою чергу, Григорій Галаган запевнив президента у тому, що ССО якісно виконуватимуть завдання за призначенням у різних умовах, продовжать роботу, спрямовану на розвиток морського та авіаційного компонентів Сил спеціальних операцій.

 

Зауважимо, що звільнений з посади командувача Ігор Луньов очолював Сили спеціальних операцій з моменту їх створення у січні 2016 року.

 

Як повідомляла «УМ», під час інавгурації президента Зеленського більше року тому Луньов не віддав йому військову честь, як це передбачено Статутом. Згодом генерал-лейтенант пояснив цю ситуацію «рефлекторною необережністю» без додаткового змісту.

 

За день до звільнення генерал Луньов привітав українців із Днем Незалежності такими словами:

 

"Незалежність. Вона у пам’яті про зморених голодом, закатованих за українське слово, вбитих за мрію про вільну державу. У крові нескорених, сльозах і сивині рідних. Незалежність – у боях за нашу землю, в підтримці побратимів, у кожній кулі, що летить в бік ворога. Вона там, де наша земля – від Карпат до Дону, від Полісся до Південного узбережжя Криму. Незалежність – у кожному з нас. Як би не було важко – ми боронимо її щомиті. Бо це – наше призначення, наш виклик і наша мета. Пам'ятаємо ціну нашої Незалежності! Слава Україні!".