Кравчук пропонує відмовитися від словосполучення «особливий статус ОРДЛО»

20:31, 12.08.2020
Кравчук пропонує відмовитися від словосполучення «особливий статус ОРДЛО»

Кравчук пропонує відмовитися від словосполучення "особливий статус ОРДЛО"

Голова  української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук пропонує відмовитися від словосполучення "особливий статус ОРДЛО". 
 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на телеканал "Дом". 
 
 
Кравчук нагадав, що "особливий статус" суперечить українському законодавству, тому хоче, щоб ці слова не вживали стосовно Донбасу. Замість цього  він пропонує запровадити формулювання "особливий режим адміністративного управління".  
 
 
"Це буде більшою мірою відповідати тим реформам, які відбуваються в Україні щодо місцевого самоврядування та наших законів, які вже ухвалено. А якщо ставиться завдання ще це питання до Конституції внести, як іноді ми чуємо з боку Росії, то це зараз нереально", - зазначив Кравчук.
 
 
Раніше представник ОРДЛО від України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш заявив, що між Києвом і Москвою на даний момент йде активне обговорення закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", в ході якого Росія намагається нав'язати свої правила, зокрема змусити Україну внести зміни до Конституції щодо "особливого статусу" Донбасу. 
 
 
Нагадаємо, в Офісі Президента підкреслюють, що вибори на Донбасі можуть пройти виключно після отримання Україною контролю над кордоном, а також відповідно до Конституції і законодавства України.
 
 
Нагадаємо, днями переселенка з Донбасу Ірина Магрицька звернулася на сторінках "України молодої" до Леоніда Кравчука з відкритим листом "Нам такий "мир" не потрібний".