Кирило Буданов офіційно представлений як новий керівник ГУР

13:15, 10.08.2020
Кирило Буданов офіційно представлений як новий керівник ГУР

Начальник ГУР Буданов запевнив, що у своїй роботі керуватиметься принципом "Честь понад усе".

Президент Володимир Зеленський представив колективу Головного управління розвідки Міністерства оборони України новопризначеного начальника Кирила Буданова.

 

Як інформує УМ, про це повідоляє Офіс президента

 

"Це офіцер, який пройшов усі сходинки воєнної розвідки, прекрасно знає систему зсередини, є учасником бойових дій з перших днів війни, а отже – це не "кабінетний теоретик", а справжній бойовий офіцер з великим досвідом та великим авторитетом", - сказав президент.

 

Президент зазначив, що в системі національної безпеки України саме воєнна розвідка є ключовим інструментом для захисту державних інтересів. Він також вручив Буданову службове посвідчення.

 

Начальник ГУР подякував за довіру і запевнив, що у своїй роботі керуватиметься принципом "Честь понад усе".

 

За словами Буданова, для нього і його команди пріоритетом є реінтеграція Донбасу та Автономної Республіки Крим, і зазначив, що ГУР виконає будь-яке завдання, поставлене вищим керівництвом держави.

 

Як повідомляла УМ, 5 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Василя Бурбу з посади начальника Головного управління розвідки Міноборони та призначив на цю посаду Кирила Буданова.

 

Кирило Буданов заявив про намір розпочати реформи. У ГУР, зокрема, впроваджуватимуть стандарти Північноатлантичного Альянсу.