Зеленський не планував їхати до Москви на парад Перемоги 24 червня

19:35, 22.06.2020
Зеленський не планував їхати до Москви на парад Перемоги 24 червня

Зеленський дав інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail за допомогою Skype-зв'язку. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський навіть не розглядав можливості поїхати на парад Перемоги до Москви 24 червня. Тим більше, що Кремль його і не запрошував.

 

Як передає «Україна молода», Зеленський розповів, якою б була його реакція, якби він отримав запрошення приїхати на парад Перемоги в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail.

 

Так, журналіст запитав главу держави, чи отримував він запрошення приїхати на парад у Москві і чи поїхав би туди.

 

«Ні, не поїхав би. Мені здається, офіційного запрошення не було», — відповів Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», вчора, 21 червня, президент Росії Володимир Путін заявив, що вважає «неминучим» візит до Москви керівництва України, який відбудеться рано чи пізно.

 

У серпні 2019 року помічник Путіна Юрій Ушаков заявив про плани Кремля запросити Зеленського на парад Перемоги у Москву. Однак після слів Зеленського про змову СРСР та Третього рейху речник Путіна Дмитро Пєскова заявив, що не впевнений, що запрошення Зеленському залишиться в силі.

 

Президент Зеленський також розповів в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail, що влада Ірану повинна виконати свої обіцянки у зв'язку з катастрофою збитого літака МАУ, інакше влада України звернеться до міжнародних судів.