Прихильники Порошенка протестували на Банковій через репресії, фото

20:30, 18.06.2020
Прихильники Порошенка протестували на Банковій через репресії, фото

За попередніми підрахунками підтримати Петра Порошенка прийшло до 10 тисяч осіб.

Більша частина прихильників Петра Порошенка, який прийшли підтримати його під будівлею Печерського суду Києва, після засідання вирішили піти до Офісу президента Зеленського на Банковій у четвер ввечері.

 

Сам п’ятий президент Порошенко подякував людям за підтримку і зазначив, що має відвезти труну батька Олексія Порошенка до церкви та провести всю ніч у храмі перед похороном, після чого поїхав.

 

Як повідомляє «Україна молода», піти на Банкову людей закликав нардеп фракції "Європейська Солідарність", колишній спікер Ради Андрій Парубій.

 

"Нас зібралось багато. А Зеленський розуміє тільки мову суспільства, мову вулиці. Ми порадились між собою. Я недавно задумався, як ми звідси, з Михайлівської, йшли на Майдан. А може дійдемо до Банкової? Пройдемо до Зеленського і там, на Банковій, скажемо йому: "Ні, політичним репресіям! Всі згодні? Зараз ми формуємо колону і йдемо на Банкову сказати Зеленському: Ні, політичним репресіям", - закликав пан  Парубій.

 

 

Після цього тисячі людей пішли на Банкову через Майдан Незалежності.

 

 

По дорозі люди зупинилися на вулиці Алея Героїв Небесної сотні і помолилися там за пам'ять тих, хто загинув у період подій Революції гідності.

 

Люди скандували “Слава Україні”, “Порошенко”, “Майдан живе”, “Слуга виходь - народ прийшов” тощо.

 

 

Люди заповнили майже весь двір перед Офісом президента.

 

На акції можна було помітити багатьох депутатів, при цьому, не лише від фракції «ЄС».

 

Після завершення акції люди розійшлися.

 

 

Як повідомляла «УМ», скандально відомий суддя Печерського суду Києва Сергій Вовк відклав розгляд питання про обрання запобіжного заходу Петру Порошенку до 1 липня.

 

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

 

Водночас, стало відомо, що проти Порошенка вже відкрито 27 (!) кримінальних проваджень: одна з останніх справ порушена "за розпалювання релігійної ворожнечі" у зв'язку з отриманням Томосу про автокефалію ПЦУ.