Стеження за Порошенком: нардепи «ЄС» подали генпрокурору заяви про злочин

18:45, 12.06.2020
Стеження за Порошенком: нардепи «ЄС» подали генпрокурору заяви про злочин

Один з мікроавтобусів з якого велося стеження за Порошенком.

Народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" подали до Офісу генпрокурора заяви про злочин щодо незаконного стеження за п’ятим президентом, нардепом Петром Порошенком.

 

Як повідомляє «Україна молода», заяви подано у п’ятницю. 

 

Про це заявив журналістам під стінами будівлі Офісу генпрокурора співголова фракції "ЄС" Артур Герасимов.

 

Якщо санкцію на незаконне стеження за лідером опозиції дала Ірина Венедіктова за командою з Банкової – і генпрокурор, і президент мають піти у відставку, переконані народні обранці з опозиційної фракції.

 

"Санкцію на такі дії може дати одна людина в країні – це генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Саме тому ми прийшли до неї. Бо якщо вона віддала цей злочинний наказ, як ми розуміємо через те, що їй "викрутили руки" з Банкової, то це – "Вотергейт". Це вже демократичний світ проходив, і це означає, що та влада, яка так тиснула на генерального прокурора, той прокурор, який віддавав такі злочинні накази – вони мають йти у відставку, а вищому керівництву держави має оголошуватися імпічмент", – наголосив Артур Герасимов.

 

На його думку, якщо Венедіктова не віддавала цей наказ, то «тоді це є злочин, який здійснений невстановленими працівниками правоохоронних органів».

 

«Саме для того з цими заявами про злочин ми і прийшли особисто до Венедіктової», – пояснив депутат Герасимов.

 

Як повідомляла «УМ»,  12 червня Артур Герасимов заявив, що за п'ятим президентом України Петром Порошенком здійснюється незаконне стеження. Він оприлюднив фотографії автомобілів з неіснуючими в базі номерними знаками, які здійснюють незаконне стеження за п’ятим президентом України.