Рейтинг Зеленського падає

15:25, 11.06.2020
Рейтинг Зеленського падає

На початку червня за Володимира Зеленського готові проголосувати 25.7% усіх опитаних респондентів.

Через понад рік після виборів рейтинг підтримки Президента України Володимира вже не такий високий, як раніше. Втім він досі залишається одноосібним і явним лідером в українському політикумі.

 

На початку червня за Володимира Зеленського готові проголосувати 25.7% усіх опитаних респондентів. З тих, хто точно визначилися зі своїм кандидатом – 37.6%. Такі дані наводить Київський міжнародний інститут соціології.

 

У середині квітня рейтинг підтримки Зеленського був дещо вищий. Тоді серед всіх кандидатів він мав 27,7%. А серед тих, хто визначився – 42,6%. Тож в нього відбулося значне падіння – на 2% серед усіх кандидатів та на 5,1% серед тих, хто визначився.


Головним переслідувачем Зеленського і надалі залишається його попередник на посаді президента – Петро Порошенко. В нього відзначається незначне зростання рейтингу – до 11,1% серед всіх кандидатів та 16,2% серед тих, хто визначився.

 

На третьому місці – Юрій Бойко з підтримкою в 9% та 13,2% відповідно.


Варто відзначити, що в Зеленського доволі велика підтримка у всіх регіонах України – від 21% на Заході до 32% на Півдні (серед усіх респондентів). В кожному з цих регіонів він перемагає своїх конкурентів.

 

Натомість Порошенка підтримують найбільше на Заході (16,6%), а найменше – на Півдні (5,2%).

 

На Сході ж найбільшим конкурентом Зеленського є Юрій Бойко – першого підтримують 23,3%, а за другого готові проголосувати 20,7%.

 

Опитування проведене у період з 24 травня до 4 червня. Всього опитано 4000 респондентів шляхом телефонних інтерв'ю. Вибірка репрезентативна для дорослого населення в усіх регіонах України, крім АР Крим. Похибка не перевищує 1,7%.

 

Нагадаємо, 20 травня минув рік з дня інавгурації Володимира Зеленського. З цього приводу Київський міжнародний інститут соціології опублікував результати свіжого опитування. Окрема увага в них зосереджена рейтингам президента.

 

Оцінюючи діяльність Зеленського в цілому за рік 46% вказали, що на їхню думку він успішно справлявся зі своїми обов'язками на посаді Президента України, 45% – що не успішно. Тобто думки респондентів поділені майже порівну.