Андрій Богдан вважав себе другою людиною у державі

22:06, 10.06.2020
Андрій Богдан вважав себе другою людиною у державі

Андрій Богдан запам'ятався тим, що постійно щось нашіптував Володимиру Зеленському на вушко.

Президент Володимир Зеленський не спілкується і не підтримує зв’язок з колишнім керівником свого Офісу Андрієм Богданом, але вважає, що врятував його від влади, яка сильно «з’їдала Андрюху».

 

Зеленський навіть хотів зробити Богдана генеральним прокурором, але згодом він помітив, що голову Офісу президента влада псує, робить конфліктним.

 

Як передає «Україна молода», про це Зеленський розповів в інтерв’ю «Українській правді», яке вийде згодом.

 

Глава держави зауважив, що Богдану не треба було показувати, що він «друга людина у державі».

 

«Мені здається, що влада для нього не корисна, для його особистості… Вона його сильно змінює. У нього є нормальні риси, професійні риси. І те, що я побачив, на жаль, він цього не бачив. З владою треба впоратись, треба не змінюватися як людина. Треба залишитися людиною і поважати інших, як зсередини команди, так і зовні. Не треба показувати свою владу там, де це неправильно. Треба іноді вмикати дипломатію, тому що він був у державі майже друга людина, ну я так вважаю.  Але не треба всім показувати, що ти є друга людина», – сказав Зеленський і додав, що йому не подобається демонстрація влади.

 

Президент також згадав обставини звільнення Богдана: «Коли я побачив, що Андрюха не бачить, як влада його з’їдає, точно з’їсть, і закінчиться все дуже погано, я прийняв рішення про те, що нам треба…».

 

Зеленський зауважив, що від початку бачив Богдана на посаді генпрокурора: «Я вважаю, що з самого початку у мене було неправильне рішення з ним через голову Офісу. Тому що з самого початку я вважав, що він сильний юрист, він хоче саджати, те, що він казав, і він повинен іти на генпрокурора. Я так вважав. Я з самого початку хотів, щоб він був потужним генеральним прокурором України…».

 

І додав: «Потім бачили, що людей з таким досвідом, як у нього, для того, щоб займати керівну посаду голови адміністрації, а потім вже голови Офісу, у нас немає. Тому, мені здається, що я врятував його від влади. Я не впевнений, що він зараз також так думає, але це вже його справа», – розповів глава держави.

 

Нині Зеленський з Богданом не спілкується.

 

Як повідомляла «УМ», у лютому 2020 року Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента України. Своє політичне співробітництво із Володимиром Зеленським Андрій Богдан почав як його юридичний радник у передвиборчій кампанії.