Зеленський присоромив росіян

14:48, 10.06.2020
Зеленський присоромив росіян

Володимир Зеленський відповів на те, чи є підстави вважати, що Крим знову стане українським. А також Президент України розповів про стосунки українського та російського народів в майбутньому.

 

Як інформує УМ, по це він сказав "Українській правді".

 

"Найголовніша підстава – правда. Це є в історії різних країн. Там, де є правда, завжди повертається", – відповів Володимир Зеленський.

 

При цьому Президент України переконаний, що це обов'язково станеться.

 

"Соромно буде російському народу через декілька років про те, що вийшло. На жаль, саме так. Без повернення Криму не буде єднання і можливості нормально, відверто, дружньо спілкуватися між українським та російським народами, майбутнім поколінням. Це неможливо. Оскільки ми сусіди, ми "живемо в цій квартирі", і ніхто переселятися не буде", - заявив Зеленський.

 

Єдине питання, відповіді на яке сам Зеленський не знає – скільки потрібно років, щоб повернути ті відносини, які були між українським та російським народами.

 

Як повідомляла «УМ», 2 червня українська делегація на чолі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою (у складі якої був і глава Офісу президента Андрій Єрмак) прибула до Берліна на переговори з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом.

 

На порядку денному цього політичного візиту були деокупація Донбасу і Криму; підтримка Німеччиною реформ в Україні, зокрема медичної реформи; надання Україні статусу учасника Програми розширених можливостей НАТО; європейська інтеграція України під час головування Німеччини у Раді ЄС в другій половині 2020 року та низка інших питань.