Тимошенко і Порошенко спілкуються щодо протидії Зеленському на виборах

12:12, 28.05.2020
Тимошенко і Порошенко спілкуються щодо протидії Зеленському на виборах

У Петра Порошенка і Юлії Тимошенко ворог спільний - Володимир Зеленський.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко розпочала підготовку до місцевих виборів. Після програшу на президентських виборах, для Тимошенко, як розповідають у її штабі, тепер справа честі показати Зеленському, «що таке справжні вибори».

 

Відтак, леді Ю проводить підготовку до місцевих виборів за двома напрямками. Перший: креативне стратегування, яким займається зі штабом сама Тимошенко. Другий: кадровий відбір, зустрічі з регіональними осередками, пошук кандидатів і союзників.

 

Як передає «Україна молода», про нюанси виборчої кампанії «Батьківщини» повідомляє УП.

 

«Вона не сприймає Зеленського як гідного суперника. І якщо серйозно, ці вибори для Юлі мали б бути надто дрібними. Але вона розуміє, що це питання виживання партії", – наводить видання слова одного зі співрозмовників у штабі «Батьківщини» Турівській  у своїй статті  «Зробимо його разом. Як противники Зеленського готуються до реваншу».

 

Зазначається, що зараз Тимошенко, як і раніше, почала допізна засиджуватись в офісі, де до неї привозять висуванців у мери, приїжджають представники партійних осередків. 

 

Паралельно вона комунікує з топовими бізнесменами і політиками. За даними УП, Тимошенко навіть почала спілкуватися з донедавна ще заклятим ворогом - Петром Порошенком. 

 

«У них з Порошенком просто зараз немає за що воювати. На місцевих виборах у них особливих перетоків немає, а ворог спільний – Зеленський. Юля Володимирівна хоче реваншу", – розповідає джерело у фракції "Батьківщина».

 

У штабі Тимошенко працюють ті самі люди, що і на президентських і парламентських виборах 2019-го. Це нардеп і політтехнолог Олександр Абдулін, віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк, медіаконсультант Катерина Лебедєва, особиста прессекретарка Тимошенко Марина Сорока та інші.

 

За словами джерел в офісі Тимошенко, чіткої стратегії у них ще немає, але "Батьківщина" планує говорити про соціальну несправедливість, критикувати соціальну політику нової влади, підкреслювати  професіоналізм і системність своєї команди.

 

Як кандидата у мери Києва від Тимошенко розглядають голову київської міської організації партії Віталія Нестора. 

 

Також "Батьківщина" веде переговори з мером Черкас Анатолієм Бондаренком, щоб він знову балотувався у мери від неї, а не створював свій проект.

 

Як повідомляла «УМ», чергові місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Тим не менше вже зараз загострилися конфлікти між центральною владою і місцевими елітами, які спричинені майбутньою конкуренцією на виборчих перегонах.