«Володимир Зеленський, а не Петро Інкогніто»: президент про поїздку в Оман

14:40, 20.05.2020
«Володимир Зеленський, а не Петро Інкогніто»: президент про поїздку в Оман

Також Володимир Зеленський закликав ЗМІ не критикувати його дружину Олену та дітей.

Президент Володимир Зеленський стверджує, що його поїздка в Оман взимку 2020 року була приватною. Також недержавними були зустрічі в цій країні.

 

Як інформує УМ, про це він сказав на пресконференції 20 травня.

 

 "Що за таємна поїздка в Оман? Це була моя приватна поїздка. У мене є сім’я. Жива сім’я, живі діти, які полетіли в Оман просто на відпочинок, вони мали цю можливість і мають всі права на це. В цьому немає ніякого секрету. В чому тут порівняння (з поїздкою Порошенка на Мальдіви – ред.), в тому що в мене були зустрічі заради України? В тому, що моя сім’я оплатила готель? В тому, що я маю право полетіти не інкогніто, а по квитку, де написано не Петро Інкогніто, а Володимир Зеленський? І про що ви кажете, що ніхто не знав? Та ніхто не цікавився. Полетіла людина на 2-3 дні. Я не повинен про свою, мені здається, приватну поїдку говорити", - сказав Зеленський.

 

За його словами, усе це відбулося після складного грудня, де були і нормандська зустріч, і справа "Газпрому", і домовленості про обмін полоненими.

 

Крім того, він додав, що не брав президентський літак, бо розумів, що Україна на той час навіть посла не мала в Омані, а сам султан Оману був у складному стані, тож мова про зустрічі на державному рівні тоді не йшла.

 

Зеленський відзначив, що знав, що може мати в Омані "тільки приватні зустрічі" і тому "як порядна і гідна людина", вирішив, що не буде використовувати державний літак, "навіть щоб полетіти на зустріч з тією людиною, яка сьогодні керує Оманом".

 

Він додав, що не міг бути на пляжі, але полетів до своєї сім’ї, яка оплатила готель, пробув там, "здається, три ночі, три доби", провів деякі зустрічі і "так швидко, як зміг" повернувся в Україну через збиття літака МАУ в Ірані.

 

Зеленський вкотре нагадав, що не брав у поїздку до Оману ні свій офіс, ні помічників, ні міністра закордонних справ, але провів дуже важливі зустрічі там.

 

"Поводився, як нормальна людина. Я просто не розумів, хто піднімає все це і для чого. Ну я можу завтра поїхав в Одесу. Якщо це буде моя приватна, то про що (говорити?). Я вам чесно скажу: я ще й в душ ходжу. І сплю. І люблю дітей. І як я їх дуже міцно люблю і дружину свою – це мої, мені так здається, приватні речі", - наголосив Зеленський.   

 

Також Володимир Зеленський закликав ЗМІ не критикувати його дружину Олену та дітей, тому що вони не мають відношення до політики.

 

 

"Хочу попросити, щоб не чіпали моїх дітей і мою дружину. Вони не мають до цього відношення. Вони, крім добра для мене і якщо є якісь соціальні проєкти моєї дружини, вони, крім добра, нічого не несуть", - звернувся він до ЗМІ.

 

Президент відзначив, що він як і раніше "погано" ставиться до критики, але уже "спокійніше": "До критики того, що я роблю, я вже звик, до критики з усіх каналів я теж звик. Я вже спокійно це сприймаю".

 

Як повідмляла УМ, Офіс президента України повідомив, що в Омані у глави держави найближчими днями заплановані зустрічі на найвищому рівні.

 

Раніше в ОПУ повідомили, що Президент Володимир Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

 

 Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.ЗМІ припускали, що президент в Омані міг зустрічатися із представниками РФ.

 

Під час поїздки до Оману Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Соцмережі відреагували на це фотожабами.

 

Журналісти проєкту "Схеми" з'ясували, що Зеленський летів із Оману літаком, який привіз туди секретаря Радбезу РФ Миколу Патрушева.

 

  •