«Довіряю чистим людям»: Зеленський про кадрові призначення

12:01, 20.05.2020
«Довіряю чистим людям»: Зеленський про кадрові призначення

Зеленський каже, що жодного кума чи військового друга не призначив.

Президент Володимир Зеленський в Маріїнському палаці проводить пресконференцію для журналістів.

 

На запитання, чому на важливі посади глава держави призначає людей не за професійними якостями, а тих, із ким має дружні стосунки, Зеленський апелював, що жодного кума чи військового друга не призначив.

 

За його словами, він призначає на посади "чистих" людей, яким довіряє.

 

 

"Ми запропонували людей, які були чисті, які не були раніше, наприклад, у Генеральній прокуратурі, тому Ірина Венедіктова стала її очільницею. Наприклад, Андрій Єрмак ( голова ОП – ред.) не має досвіду, як кінопродюсер, він завжди був досвіченим юристом, він має саме ту освіту (Єрмак закінчив інститут міжнародних відносин за спеціальністю "міжнародне право"), яка потрібна голові Офісу президента. Він не є моїм кумом, він – моя довірена особа", – зазначив Зеленський.

 

Стосовно генерального прокурора Ірини Венедіктової президент також заявив, що призначив людину "нову" для цієї сфери, але з послужним списком. Зеленський каже, що з Венедіктовою познайомився під час передвиборчої кампанії.

 

Говорячи про генпрокурора Ірину Венедиктову, він зазначив, що вона дійсно не працювала раніше в Генпрокуратурі, але має досвід і буде ефективною на своїй посаді (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця).

 

Стосовно інших призначень, як то колишніх "кварталівців" та свого близького друга Івана Баканова – головою СБУ – Зеленський не висловився, зазначивши лише, що в країні "кадровий голод".

 

"Я не можу знайти зараз гарного міністра культури. Ми рзом із прем'єром шукаємо. Ми зверталися до багатьох людей. Дуже складно знайти також міністра освіти, енергетики. Яку б людини ми не взяли, на наступний день скажуть, що це людина Ахметова", – сказав він.

 

Крім того, Зеленський заявив, що вважає Івана Баканова найкращим головою СБУ в історії України.

 

"Іван Баканов нічого не боїться. Все, що в нього є було придбано до політичної кар’єри, ще багато років тому. Навіть ще до того як він став працювати в студії "Квартал 95". У нього був його будинок, в якому він живе. Ми дійсно товаришуємо, я дійсно поважаю порядну людину. Я знаю і ви це знаєте, що такого чесного і професійного…може чогось не вистачає…але за цей рік він показав, що такого чесного голови СБУ в Україні ніколи не було", – сказав президент.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський відмовився звільнити з посади голови свого Офісу і притягнути до відповідальності Андрія Єрмака, попри те, що петиція з відповідною вимогою набрала необхідну кількість підписів - понад 25 тисяч.