СБУ розслідує ймовірну держзраду Кучми та Єрмака

10:00, 19.05.2020
СБУ розслідує ймовірну держзраду Кучми та Єрмака

Проти “консультативної ради” виступило суспільство і нардепи

Служба безпеки України почала кримінальне провадження за фактом ймовірного вчинення державної зради представниками української делегації на переговорах у Мінську.

 

Як інформує УМ, про це  повідомив народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович у фейсбуці.

 

“Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища вказаних у моєму зверненні “окремих представників”, адже йдеться про голову офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не вчинила за законом одразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду”, – написав він.

 

Нагадаємо, раніше Шевченківський районний суд м. Києва зобов’язав СБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне порушення, вчинене керівником офісу президента Андрієм Єрмаком та другим президентом України Леонідом Кучмою під час переговорів у Мінську, і розпочати розслідування цієї справи.

 

Як повідомляла УМ,  13 березня стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб'єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.


Від України відповідний протокол завізував другий президент Леонід Кучма, від Росії – спеціальний представник Азамат Кульмухаметов, від ОБСЄ – Гайді Грау, від ОРДО і ОРЛО – Наталія Никонорова і Владислав Дейнего

 

У переговорах також брав участь керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

 

Ця ініціатива зустріла різкий спротив громадського суспільства та опозиції в Україні. Проти “консультативної ради” виступила також значна частина депутатів фракції “Слуга народу”.


Зауважимо, що Росія 6 рік здійснює гібридну військову агресію проти України, анексувавши Крим та підтримуючи незаконні збройні формування на Донбасі військовою технікою та силами регулярних військ. При цьому РФ не визнає своєї участі в агресії та називає війну на Донбасі "внутрішнім конфліктом України". Кремль постійно схиляє офіційний Київ до безпосередніх переговорів із бойовиками.