Джапарова стане першою кримською татаркою на посаді заступника міністра МЗС

22:04, 18.05.2020
Джапарова стане першою кримською татаркою на посаді заступника міністра МЗС

Еміне Джапарова планує займатися в МЗС питаннями Криму та публічної дипломатії.

Кандидат на посаду заступника міністра закордонних справ Еміне Джапарова просить друзів і знайомих не поспішати із привітаннями, адже її призначення ще не відбулось.

 

За її словами, процедура передбачає після погодження президентом України подання від Міністерства закордонних справ України (яке відбулось сьогодні), спеціальну перевірку та зрештою призначення Кабміном.

 

Як інформує «Україна молода», про це Еміне Джпарова написала у Facebook в понеділок.

 

Пані Джапарова планує займатися в МЗС кількома напрямами, зокрема питаннями Криму та публічної дипломатії.

 

«Звісно, призначення кримськотатарської жінки на таку високу посаду є першим в історії нашої держави. Так, це є відповідний сигнал. (Всі журналісти питають про це). Так, кожен цей сигнал сприйматиме по-своєму. Точно знаю, що працюватиму по совісті та докладу максимальних зусиль, аби мати практичні результаті діяльності», - зазначила Джапарова.

 

Вона також обіцяє бути дуже відкритою до міжінституційноі співпраці та із громадським сектором. «Мало того вважаю, що без неї робота ,навряд, може бути ефективною», - додає пані Еміне.

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Джапарової на посаду заступника глави МЗС на зустрічі з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, а також представниками Меджлісу 18 травня.

 

Тоді ж Зеленський пообіцяв підписати відповідні укази, згідно з якими два головних свята мусульман - Курбан-Байрам та Ураза-Байрам стануть державними святами в Україні.