Зеленський поговорить зі ЗМІ про свій перший рік президентства

09:01, 17.05.2020
Зеленський поговорить зі ЗМІ про свій перший рік президентства

Андрій Єрмак під час зустрічі з послами країн Групи семи в онлайн режимі. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський має намір поспілкуватися з журналістами щодо підсумків першого року свого президентства.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з послами країн Групи семи (G7) та головою Представництва Європейського Союзу в Україні.

 

Єрмак також зазначив, що Україна виконала всі зобов'язання, які взяла на себе для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом: «Нарешті Верховна Рада ухвалила в цілому закон про банківську діяльність. І сьогодні ми говоримо про те, що Україна повністю виконала всі умови, необхідні для укладення нової програми з МВФ».

 

Крім того, Єрмак поінформував послів, що наступний етап послаблення карантинних заходів в Україні запланований на кінець травня, якщо епідемічна ситуація залишатиметься стабільною.

 

За його словами, наразі рівень захворюваності на COVID-19 в країні помірний.

 

Керівник Офісу Президента також наголосив, що українська влада має намір впевнено рухатися шляхом реформ, і для посилення цього процесу Зеленський нещодавно призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

 

До речі., Міхеіл Саакашвілі, який також був присутній на зустрічі, розповів послам G7 та ЄС про плани Національної ради щодо реформ. Зокрема, глава держави поставив перед Саакашвілі завдання удосконалення податкового законодавства, продовження дерегуляції та завершення реформи митниці. Крім того, серед завдань – координація співпраці з міжнародними організаціями.

 

Пан Саакашвілі зазначив, що незабаром відбудуться консультації з провідними бізнес-асоціаціями України та буде напрацьована програма Національної ради реформ, яку представлять на затвердження главі держави.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада ухвалила "антиколомойський закон", який відкриває шлях до отримання кредиту від МВФ.

 

7 травня президент Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.