Венедіктова готує кримінальне переслідування Уляни Супрун - Atlantic Council

09:42, 13.05.2020
Венедіктова готує кримінальне переслідування Уляни Супрун - Atlantic Council

Переслідування Уляни Супрун і її чоловіка, "дуже здивує" як Сполучені Штати, так і Європу.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова може почати кримінальне переслідування колишньої в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

 

Як передає УМ, про це у своїй статті пише заступник директора Євразійського центру Atlantic Council Мелінда Герінг.

 

Вона зазначає, що приводом для переслідування можуть стати її спроби реформувати медичну систему в Україні.

 

"Ми отримали достовірний звіт про те, що може бути розпочато розслідування щодо Уляни Супрун. Вона прекрасно виконувала обов'язки міністра і спробувала реформувати хитку систему охорони здоров'я України", - зазначає Герінг, додаючи, що переслідування Уляни Супрун і її чоловіка, які є громадянами США, "дуже здивує" як Сполучені Штати, так і Європу.

 

Водночас у статті зазначається, що Венедіктова почала згортати реформу прокуратури, при чому сама вона до цього призначення жодного дня не працювала прокурором.

 

"Зеленський замінив Рябошапку на Венедіктову - політичну приятельку, яка ніколи не була прокурором. Результати були передбачуваними: Венедіктова, схоже, відмовляється від реформи прокуратури", - сказано в статті Герінг.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада україни відправила у відставку Руслана Рябошапку 4 березня. Тоді на цю посаду призначили Ірину Венедіктову, яка раніше була в. о. директора ДБР.

 

Після цього призначення заявив про звільнення прокурор Віктор Трепак. За його словами, нова генпрокурорка зводить нанівець резонансні справи.

 

Натомість вона захотіла розслідувати справу проти Сергія Стерненка з перших днів після приходу в прокуратуру. Втім, нащупавши спротив активного суспільства, від цієї ідеї, схоже, відмовилися.