Суд повернув повноваження Уляні Супрун

13:34, 14.02.2019
Суд повернув повноваження Уляні Супрун

Окружний адміністративний суд Києва 14 лютого вирішив скасувати "з власної ініціативи" ухвалене 5 лютого рішення про відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

 

Про це повідомляє Радіо Свобода. 

 

При цьому суд відхилив клопотання Кабміну і представників Супрун, що просили скасувати рішення про її відсторонення, яке суд ухвалив у рамках розгляду адміністративного позову, поданого представниками Радикальної партії.

 

Рішення оголосив суддя Сергій Каракашьян, який почав розглядати відповідне урядове клопотання 11 лютого.

 

"Скасувати з власної ініціативи заходи забезпечення адміністративного позову, вжиті ухвалою Окружного адміністративного суду Києва від 5 лютого. Ухвала набуває чинності негайно і може бути оскаржена", – заявив суддя.

 

Зазначимо, що йдеться про скасування саме ухвали від 5 лютого, яка стосувалася відсторонення Уляни Супрун на час розгляду справи. Суд продовжить розглядати позов Ігоря Мосійчука проти Уляни Супрун щодо її некомпетентності.

 

Як повідомляла УМ, В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що 13 лютого поїде у Кабмін для того, щоб розблокувати роботу Мінздоров'я.

 

Нагадаємо, в понеділок 11 лютого Окружний адміністративний суд Києва почав розгляд апеляції про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Уляну Супрун біля суду зустріли оплесками, а її опонента Ігора Мосійчука - коридором сорому та вигуками "Ганьба!".
 
 

Як повідомляла "УМ", Окружний адмінсуд Києва за позовом Ігора Мосійчука тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров'я: судді не сподобався статус виконуючої обов'язки та громадянство очільниці МОЗу.

 

У свою чергу Кабінет міністрів оскаржив рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун.

 

Активісти також підтримали Уляну Супрун - у мережі активно шириться хештег #ПідтримуюСупрун.