Путін виділить зрадникам України квартири у Криму

08:23, 12.05.2020
Путін виділить зрадникам України квартири у Криму

Питання квартир для зрадників України виникло під час зустрічі Путіна з громадськістю у Севастополі 18 березня 2020 року.

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду, спільно з МВС і Росгвардією,  підготувати указ, який передбачатиме виділення житла зрадникам з українських правоохоронних органів, які у 2014 році зрадили присязі і прийняли громадянство РФ.

 

Щоправда, уряд РФ має чимало часу на виконання цього доручення Путіна: до 1 лютого 2021 року.

 

Як інформує «Україна молода», відповідне доручення оприлюднено на сайті Кремля.

 

Зазначається, що таке рішення президент Росії ухвалив після зустрічі з «представниками громадськості Криму та Севастополя». Зауважимо, що ця зустріч відбулася у Севастополі ще 18 березня, під час останніх відвідин Путіним анексованого півострова, тобто майже два місяці тому.

 

З огляду на це, можна зробити висновок, що російська влада не поспішає «винагороджувати» зрадників України нерухомістю. Наразі житлом планують забезпечити лише тих, хто перебуває у скрутному становищі і потребує його.

 

«Проєкт указу президента РФ, що передбачає вирішення питання, пов'язаного із забезпеченням житловими приміщеннями громадян РФ, звільнених зі служби в правоохоронних органах України з правом на пенсію, що проходили службу в Республіці Крим і Севастополі і хто перебував на обліку як нужденних у житлових приміщеннях за місцем служби до 18 березня 2014 року», — йдеться на сайті Кремля.

 

Нагадаємо, що понад 1300 українських силовиків з різних підрозділів перейшли на бік Росії після анексії Криму.

 

Як повідомляла «УМ», за останніми підрахунками станом на квітень 2020 року, реальне населення Севастополя збільшилося на 80% за рахунок прибуття окупантів протягом шести років після анексії Криму і становить близько 700 тисяч чоловік.