Зеленський хоче знайти винних у трагедії 2 травня

16:56, 02.05.2020
Зеленський хоче знайти винних у трагедії 2 травня

До Будинку профспілок поліція Одеси пускала по кілька чоловік через карантин.

Президент Володимир Зеленський вважає, що держава має зробити все для ефективного та неупередженого розслідування трагедії, яка сталася в Одесі 2 травня 2014 року.

 

Як інформує «Україна молода», про це Зеленський заявив у зв’язку з шостими роковинами трагедії у суботу.

 

«Сьогодні – шоста річниця загибелі людей під час масових акцій в Одесі. Я висловлюю щирі співчуття родинам усіх загиблих. Той чорний день забрав майже півсотні людських життів… Сьогодні в нашому суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей. «Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?» – одне з них», - зазначив глава держави.

 

На його думку, варто разом зробити все для того, щоб люди в Україні більше ніколи не гинули заради ідеологічних чи політичних «цілей».

 

«Щоб Україна була землею не розбрату, а братерства. Де Львів, Одеса, Дніпро, Донецьк і Сімферополь – мирна, квітуча та єдина країна», - наголосив президент.

 

Як повідомляла «УМ», 2 травня 2014 році, ціною десятків людських життів було зупинено повзучий наступ так званої «російської весни» в Одесі. Під час масових заворушень на Грецькій площі та Куликовому полі загинуло 48 людей, понад 200 людей звернулися за медичною допомогою.

 

Аби спростувати фейки російської пропаганди, «група 2 травня», що об’єднує незалежних експертів та небайдужих одеситів, зняла документальний фільм «2 травня. Без міфів».

 

Дехто з бажаючих вшанувати пам’ять жертв, що загинули у Будинку профспілок, напали 2 травня 2020 року на блогера Валентина Ткачука, через те, що він вів стрім українською мовою.