Кейт Дейтон очолить посольство США в Україні

09:31, 02.05.2020
Кейт Дейтон очолить посольство США в Україні

Кейт Дейтон зараз є старшим радником з питань оборони США в Україні.

Президент США Дональд Трамп очікувано вніс кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці, ветерана армії США Кейта Дейтона на посаду посла в Україні. Наразі пан Дейтон є директором Центру ім. Джорджа Маршалла в Німеччині.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє прес-служба Білого дому в суботу.

 

«Кейт Дейтон з Вашингтона буде надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні», - йдеться в офіційному повідомленні Вашингтона.

 

Пан Дейтон зараз є старшим радником з питань оборони США в Україні. Раніше Кейт Дейтон служив військовим аташе в посольстві в Росії.

 

Американський дипломат отримав ступінь бакалавра в коледжі Вільяма і Марії у Вільямсбурзі, штат Вірджинія і Кембриджського університету в Сполученому Королівстві, а також ступінь магістра в Університеті Південної Каліфорнії разом з Російським інститутом армії США в Гарміші, Німеччина.

 

Дейтон отримав численні нагороди за свою військову службу, в тому числі від Державного департаменту і урядів Канади, Німеччини та Австрії.

 

Дейтон вільно розмовляє російською і німецькою мовами.

 

Нагадаємо, що посольство США в Україні лишається без керівника вже рік: відтоді, як у травні 2019 року президент США Дональд Трамп відкликав експосла Марі Йованович на тлі скарг його прибічників, зокрема особистого адвоката Руді Джуліані, на те, що вона перешкоджає спробам переконати Київ провести розслідування стосовно можливого майбутнього конкурента Трампа на виборах демократа Джозефа Байдена.

 

Нині колишня посол США в Україні Марі Йованович (обіймала посаду посла США в Україні з серпня 2016 року до травня 2019 року) готується написати книгу, зокрема, про свою роботу в Україні.

 

Пізніше комітет із розвідки Палати представників Сенату США опублікував нотатки та інші документи про те, що під час каденції Йованович в Україні за нею нібито незаконно стежили, а також, що можливо, приватні особи втручалися в роботу її електронних гаджетів на замовлення громадян США.