Зеленський оглянув 66 Військово-мобільний госпіталь у Покровську, відео

12:39, 11.04.2020
Зеленський оглянув 66 Військово-мобільний госпіталь у Покровську, відео

Володимир Зеленський знайомиться з роботою наметового містечка 66-го Військово-мобільного госпіталю у Покровську.

Президент Володимир Зеленський, вдягнений у захисну маску, оглянув умови наметового містечка 66-го Військово-мобільного госпіталю для вояків ЗСУ, хворих на коронавірус, який розгорнуто у Покровську Донецької області. У госпіталі також надають допомогу цивільним громадянам, які звертаються по неї.

 

Глава держави привіз військовим медикам у подарунок засоби захисту і вручив нагороди і відзнаки.

 

Про це повідомляє «Україна молода» з посиланням на Офіс президента у суботу.

 

«З порожніми руками не могли приїхати, привезли засоби захисту. Дякуємо вам! Ви знаєте, що ми зараз відправляємо (засоби - ред.) в кожну область, у кожну лікарню, особливо в опорні лікарні, де перебувають саме люди, які захворіли коронавірусною хворобою. І також для нас пріоритет - наші військові лікарі, щоб військових також забезпечити повністю засобами захисту», - сказав Зеленський.

 

Як видно з опублікованого відео, президенту доповідають, що на даний час у госпіталі перебуває 33 лікарі, з них 10 людей хірургічного профілю і 23 – терапевтичного.

 

Госпіталь функціонує у Покровську з лютого 2015 року. За цей період в ньому проліковано більше 40 тисяч військовослужбовців. Представники госпіталю повідомляють, що у зв'язку з оголошенням в країні карантину розгорнуте інфекційне відділення в наметовому містечку, також розгорнуті всі діагностичні кабінеті, щоб надавати медичну допомогу пораненим і травмованим, які можуть бути інфіковані коронавірусом.

 

На території також є пересувна лабораторія, яка може робити 20 досліджень ПЛР на день.

 

Глава держави висловив вдячність лікарям військового госпіталю за їх роботу, за те, що повертають до життя українських захисників: «Вдячний за те, що повертаєте до життя наших військових, наших героїв, які захищають Україну, захищають Батьківщину, нашу територію і найголовніше - наших людей захищають».

 

Після візиту до Покровська президент України планує приїхати до Бердянська Запорізької області, де ознайомиться з питанням розміщення військової бази ВМС України.

 

Зауважимо, що Військово-Морські Сили України планують розширити присутність в Азовському морі та побудувати базу в порту Бердянська. Головним завданням бази має бути гарантія безпеки міста та регіону. Разом із тим військова база не суперечитиме роботі торгового порту та не зменшить його потужностей.

 

Як повідомляла «УМ», відомий український публіцист Віталій Портников вважає, що непрофесійні політики, які прийшли до влади в різних країнах світу на хвилі популізму, невдовзі відсіються через випробування пандемією коронавірусу і, як її наслідок, економічною кризою.