Зеленський обмежить зарплати держслужбовців: не більше 47 тисяч грн

20:33, 10.04.2020
Зеленський обмежить зарплати держслужбовців: не більше 47 тисяч грн

Президент Зеленський пропонує підлеглим чиновникам затягнути паски. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир закликав усіх державних службовців незалежно від рангу і посади «затягнути паски», оскільки їхні зарплати планують скоротити згідно з зі змінами до держбюджету, підготовленими урядом.

 

Як передає «Україна молода», про це Зеленський заявив під час відеозвернення до українців у п’ятницю ввечері.

 

«Підкреслю, що деякі видатки нажаль дійсно скорочуються, але тільки тимчасово, і будуть обов’язково повернуті після подолання коронавірусу. Затягти паски мусять усі державні службовці. Незалежно від рангу та посади, вже з квітня їх зарплата не перевищує 47 тисяч гривень», - наголосив глава держави.

 

За його словами, це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників. Такі ж самі обмеження стосуються і членів наглядових рад державних підприємств тощо.

 

Зеленський додав: «Мільйонні зарплати та премії пішли у минуле».

 

Глава держави сподівається, що ця ініціатива уряду буде підтримана Верховною Радою на позачерговому засіданні у понеділок, 13 квітня. Зміни до державного бюджету передбачають, зокрема, ще й створення Фонду боротьби з коронавірусом у розмірі 66 мільярдів гривень.

 

«Упевнений, що всі народні обранці встануть на бік українських лікарів, пенсіонерів, підприємців та всіх українців, які опинились у скрутній ситуації. Упевнений, що всім депутатам не байдуже», - підкреслив Зеленський.

 

І додав, що ці кошти підуть ще й на купівлю медичного обладнання та засобів індивідуального захисту, а також виплати особам, які втратили роботу. Крім того,  майже 30 млрд гривень спрямовується пенсіонерам, зокрема на індексацію пенсій та виплату допомоги у розмірі однієї тисячі гривень.

 

Як повідомляла «УМ», спікер Ради Дмитро Разумков інформував, що варіант змін до держбюджету вже роздали обранцям, щоб вони змогли підготувати свої зауваження до понеділка.