Генпрокурор Венедіктова носить незадекларований годинник за 10 тисяч євро

12:59, 28.03.2020
Генпрокурор Венедіктова носить незадекларований годинник за 10 тисяч євро

Ірина Венедіктова вподобала годинник Hublot з колекції Big Bang. (Фото з ФБ-сторінки Віталія Шабуніна)

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін угледів на зап’ясті генпрокурорки Ірини Венедіктової годинник вартістю 10 тисяч євро, якого немає в її декларації.

 

Про це Віталій Шабунін одразу ж повідомив у своєму Facebook.

 

"Вибачте, не можу знайти в реєстрі декларацій повідомлення про ваш новий Hublot. За всіма ознаками, це Hublot з колекції Big Bang. Вартість - 10 тисяч євро (+ ремінець алігатор). Відсутність інформації про його придбання - корупційне правопорушення, яке загрожує вашим звільненням. Раніше у вашій декларації бачив і Rolex, і Hublot. А от про нову цяцьку - нічого немає. А годинник на руці є", - написав Віталій Шабунін і виклав фото.

 

Варто зауважити, що у деклараціях Венедіктової за 2018-2019 роки немає жодних годинників. А Rolex та Hublot, про які пише Шабунін, зазначені лише у декларації 2015-го року.

 

 

Пізніше сама Венедіктова прокоментувала приписаний їй годинник у Facebook.

 

"Дорогий годинник Генпрокурора". Я подаю декларації дуже багато років. Я свідомо перейшла в публічну площину. І я кожного дня критично оцінюю, що і де я говорю, з ким і як я спілкуюсь, як я виглядаю по суті і по формі. Все продумано до дрібниць. Мені не має чого приховувати. Всі речі, які підпадають під декларування - все задекларовано. Не треба боятись. Давайте жити по закону", - написала генпрокурорка.

 

Як повідомляла УМ, 17 березня Ірина Венедіктова обрана першою жінкою-генпрокурором. Її кандидадтуру на розгляд Верховної Ради вніс президент Володимир Зееленський.