Валерій Хорошковський зліг до лікарні із підозрою на коронавірус

21:41, 24.03.2020
Валерій Хорошковський зліг до лікарні із підозрою на коронавірус

Колишній голова СБУ, ексміністр фінансів і ексголова Держмитслужби Валерій Хорошковський потрапив з підозрою на зараження коронавірусом до Олександрівської лікарні Києва. Медики підтвердили лише, що в олігарха двостороннє запалення легенів.

 

Першим про це коротко повідомив народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Рабінович у Facebook  у вівторок.

 

Згодом цю інформацію підтвердив інший нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива.

 

«Я знаю про те, що, цю інформацію потрібно перевірити, але лікарі мені казали, що Хорошковський, який також був на Куршавелі, у нього також позитивний діагноз, позитивний тест на коронавірус», - заявив в ефірі одного з ток-шоу Ілля Кива.

 

Сам Хорошковський у коментарі журналістам програми "Схеми" не підтвердив, але і не спростував інформацію про те, що він перебуває у лікарні з підозрою на зараження коронавірусом.

 

«Кому це цікаво, в принципі? Окрім моїх друзів та рідних", – відповів Хорошковський.

 

Джерело в уряді розповіло подробиці: "Так, двостороннє запалення легенів. Скоріше за все коронавірус, але поки не підтверджений".

 

В Олександрівській лікарні відмовилися коментувати інформацію стосовно пацієнта.

 

За даними журналістів, приватний літак олігарха Валерія Хорошковського Falcon 7X з бортовим номером MY-JET прибув з Ніцци (Франція) до Києва в п’ятницю, 20 березня.

 

На запитання журналіста, чи після повернення з Ніцци Хорошковський контактував з кимось з посадових осіб чи депутатів, він відповів коротко: "Ні".

 

Зауважимо, що на початку березня в Офісі президента підтвердили, що розглядали кандидатуру Валерія Хорошковського на посаду прем'єр-міністра.

 

Як повідомляла «УМ», 18 березня народний депутат та член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов повідомив, що він захворів на коронавірусну інфекцію.

 

У понеділок стало відомо, що нардеп від фракції «Слуга народу» Руслан Горбенко заразився коронавірусом в Україні і зліг до лікарні із коронавірусом.