Верховний суд Франції відмовив у екстрадиції Костянтина Жеваго

18:45, 10.11.2023
Верховний суд Франції відмовив у екстрадиції Костянтина Жеваго

Костянтин Жеваго вкотре заявив, що справа проти нього. (Фото Reuters)

Верховний суд Франції відхилив апеляцію української сторони щодо екстрадиції бізнесмена Костянтина Жеваго до України.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомляє Reuters 10 листопада.

 

«(Суд) приходить до висновку, що держава-подавач (Україна) не в змозі гарантувати, що пана Жеваго судитиме суд, який може забезпечити основні процесуальні гарантії та захист прав захисту», - йдеться у рішенні суду.

 

У пресслужбі мільярдера Жеваго заявили, що Верховний суд Франції після детального аналізу усіх поданих матеріалів, врахування всіх доказів та аргументів, представлених сторонами обвинувачення та захисту, поставив крапку в справі щодо екстрадиції олігарха та зняв з нього усі обмеження, які існували.

 

Сам пан Жеваго вкотре заявив, що справа проти нього (за звинуваченнями в розтраті у справі банку "Фінанси та кредит") сфабрикована в Україні та не має жодного юридичного підґрунтя, натоміть має ознаки політичного переслідування та тиску.

 

Бізнесмен заявив, що хоче довести справу, що розслідується вже більше чотирьох років, або до закриття, або до розгляду в суді якнайшвидше, але ні ДБР, ні Генпрокуратура не проявляють у цьому зацікавленості.

 

Нагадаємо, Жеваго був заарештований на французькому гірськолижному курорті Куршевель у Альпах в грудні 2022 року за запитом України.

 

Як повідомляла «УМ», згодомі український бізнесмен Костянтин Жеваго вніс заставу в розмірі 1 мільйон євро і вийшов з-під варти, але він не може залишати материкову Францію.