Зеленський не виключає запровадження НС по всій Україні

18:26, 22.03.2020
Зеленський не виключає запровадження НС по всій Україні

Під час селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусу президент Володимир Зеленський заявив, що не виключає запровадження в Україні режиму надзвичайної ситуації

 

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький у facebook.

 

"Щойно відбулась селекторна нарада під керівництвом президента України Володимира Зеленського та за участі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо питань стану впровадження заходів, спрямованих на протидію та поширенню коронавірусу на території країни. Президент Володимир Зеленський заявив, що не виключає запровадження надзвичайної ситуації на всій території України, якщо того вимагатиме епідеміологічна ситуація", - написав Козицький.

 

За його словами, Денис Шмигаль повідомив про співпрацю України з міжнародними партнерами з метою залучення додаткових технічних засобів, засобів індивідуального захисту медичних працівників.

 

 

"Також прем’єр наголосив на важливості недопущення корупції та зловживань при закупівлі обладнання та засобів захисту, залучені коштів з метою функціонування об’єктів критичної інфраструктури. У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, наголосив на недопустимості експорту засобів індивідуального захисту", - розповів Козицький.

 

Він додав, що розглянули і питання дотримання у регіонах карантину. На самоізоляції кожного громадянина України, який повернувся із-за кордону, увагу акцентував заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

 

Як пише сайт Президента, глава держави заявив, що задля координації зусиль та найбільш ефективної співпраці заради здоров’я українців такі селекторні наради з регіонами проводитимуться двічі на тиждень. Він закликав області та обласні центри скласти список проблем на місцях для їхнього спільного вирішення.

 

Зеленський закликав регіональних менеджерів об’єднатися заради недопущення поширення епідемії коронавірусу в Україні.

 

«Сьогодні існує два важливих моменти: це самоізоляція та подолання паніки. Будь ласка, пояснюйте людям, що карантин – це не жарти, й навіщо він потрібен, а також згуртуйтесь у цей нелегкий час, щоб показати спільну роботу влади, щоб захистити українців. Відкладіть убік політичну боротьбу. В єднанні – наша перемога», – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 21 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що виступає за посилення обмежень і тотальний повний карантин.

 

Режим надзвичайної ситуації запроваджено у місті Києві і Київській, Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Також режим НС ввела Доннеччина.