Росія пропонує скасувати усі санкції у зв’язку з коронавірусом

15:49, 18.03.2020
Росія пропонує скасувати усі санкції у зв’язку з коронавірусом

Санкції проти Росії були запроваджені у зв'язку з незаконною анексією Криму та збройною агресією на Донбасі.

Голова комітету російської Ради федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев вважає, що міжнародна спільнота має скасувати усі взаємні санкції у зв’язку з коронавірусом, падінням цін на нафту та загрозою глобальної економічної кризи.

 

Про це повідомляє російська служба "Інтерфакс".



"Назріла необхідність глобальної домовленості про одночасне і тотальне скасування будь-яких економічних санкцій, крім тих, що запроваджені Радою безпеки ООН. Така домовленість могла б бути ініційована країнами БРІКС, підтримана країнами "двадцятки" і потім сертифікована тим же Радбезом ООН", - запропонував Косачев на своїй сторінці у Facebook.

 

На його думку, якщо зняти усі односторонні санкції, це допоможе боротися з пандемією та зменшити ризик затяжної економічної кризи у всьому світі.

 

При цьому, санкції він назвав "штучними перешкодами для економічного розвитку конкурентів, що замасковані під інструменти політичної помсти за неналежну поведінку".

 

"Нинішня криза дає унікальний шанс розірвати замкнуте коло, коли запроваджуються санкції та сподіванням на політичну результативність, далі не відбувається нічого, крім взаємних економічних втрат, але потім з міркувань політичного престижу ("ми ж не можемо поступитися першими") санкції стають мало не вічними", - зазначив Косачев.
 

Як повідомляла УМ, президент США Дональд Трамп на рік продовжив антиросійські санкції за анексії Російською Федерацією Кримського півострова.

 

До цього ввести "негайні санкції" проти Росії і особисто президента РФ Володимира Путіна закликали Держдепартамент США відразу троє впливових сенаторів від Демократичної партії.

 

“Сполучені Штати підтверджують: Крим – це Україна. Як підкреслено в нашій Кримській декларації в липні 2018 року, США ніколи не визнають претензій РФ на суверенітет над півостровом. Ми закликаємо Росію припинити окупацію Криму”, – заявив державний секретар США Майк Помпео.