Зеленський не бажає кривавої революції для Росії

09:58, 08.03.2020
Зеленський не бажає кривавої революції для Росії

Володимир Зеленський позував для The Guardian у неформальній обстановці. (Фото The Guardian)

Президент України Володимир Зеленський відзначає, що в Росії з'явиться новий президент, бо «всі тоталітарні режими закінчують однаково». Водночас, він не передрікає Путіну криваву революцію.

 

Про це Зеленський сказав у інтерв’ю The Guardian.

 

«Звичайно, там (в РФ - ред.) з'явиться новий президент. Звичайно, це відбудеться. Який це буде президент, я не знаю... Але ми бачимо, що всі тоталітарні режими закінчують однаково», - сказав глава держави.

 

На зауваження журналістів, що Путін ніколи не поступиться владою людині на зразок Зеленського і питання, чи передрікає він криваву революцію в Росії, президент сказав: «Я не хочу, щоб люди гинули де завгодно. Але ми повинні розуміти, що якщо ви продовжите затягувати пружину, в якийсь момент вона зламається».

 

Зеленський також вважає, що ера політичного аутсайдера тільки починається, і його  модель приходу до влади може досягти успіху в іншій країні: «Я впевнений, що це можливо, особливо коли люди втомилися, коли вони бігають, як білки в колесі, і є ці давні політики з великими фінансовими ресурсами. У цих місцях, де люди шукають ковток свіжого повітря, це має спрацювати»

 

Це звучить, зауважують автори інтерв'ю, як явний натяк на східного сусіда України та її «невтомного лідера» Путіна.

 

Зеленський також зізнався, що його родина перебуває під великим емоційним тиском у зв’язку з його роботою. Він пояснив, що будь-який вихід із дому відбувається лише у супроводі охорони, а приємний відпочинок видається недоречним, коли країна воює.

 

За словами президента, його дружина Олена, колишня авторка «Кварталу 95», воліє бути в тіні. Та найбільше дратує його нова робота 16-річну дочку - через вимоги безпеки, хоча охоронці й намагаються бути непомітними.

 

З іншого боку, зазначив Зеленський, його 7-річний син гордо заявляє кожному, що його тато президент.

 

«Я прийшов днями додому і питаю: «Чому зі мною ніхто не вітається?» І почув власний голос по телевізору. Це була моя промова. А син каже: «Не займай нас, ми дивимося Президента!» - зі сміхом розповів журналістам Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні публікації інтерв’ю речниця президента Юлія  Мендель оприлюднила дві світлини, зроблені фотожурналістом The Guardian, на яких вона стоїть поруч із Зеленським, що сидить на стільці.

 

Багатьом інтернет-користувачам така композиція видалася некоректною, якщо не зневажливою по відношенню до першої леді.

 

Раніше Зеленський заявив, що у президента РФ Путіна є рік на те, щоб припинити війну, розпочату на сході України майже шість років тому. Якщо цього не буде зроблено, Україна вийде з мінського процесу.